Facebook Twitter Email Pinterest

Salo kaasu pohjassa Mikkeliin

17.02.2011 / Salo kaasu pohjassa Mikkeliin

Tiivistahtinen rallin SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Mikkelissä. Vain kolme viikkoa sitten Rovaniemeltä startannut kisakausi alkoi Mitsubishilla ajavan Juha Salon osalta voittoisasti. Salon ja kartanlukija Marko Salmisen tuliaisina Lapin lumilta oli Arctic Lapland Rallyn voitto ja SM1-luokan johtoasema. Viisinkertainen suomenmestari joutui kauden avauksessa kuitenkin tiukoille ja samanlaista puristusta Salo odottaa myös tulevalta.
"Tilanne ei varmasti ole mihinkään muuttunut. Luulen, että tulee jälleen kova skaba. Saan startata Mikkeliin johtoasemassa, mutta etumatkaa haastajiin täytyy kasvattaa", yhden pisteen johdossa oleva Salo povaa.

Ykkösnumerolla reitille lähtevä kaksikko Salo-Salminen piirtää latua muun muassa takana tuleville Janne Tuohinolle ja Joonas Lindroosille. Samat miehet hengittävät pisteissä karkkilalaiskuljettajan niskaan. Salo ei kuitenkaan vierasta tienavaajan rooliaan.
"Veikkaan, että ilmanhaltijat ovat meidän puolellamme. Pakkasjaksot ovat kovettaneet tiet hyväksi. Testeissäkin ensimmäiset lenkit olivat parempia ajaa, kun taas myöhemmin irtotavaraa alkoi olla tienpinnassa. Tuskin seuraavat saavat suurta etua lähtöpaikastaan", Juha miettii.

Mikkelin reitti sisältää seitsemän erikoiskoetta, joista ensimmäinen ajetaan jo perjantai-iltana raviradalla. Yleisö-ek:n sijaan Salo nauttii lauantain haastavista pätkistä, joissa ei ole säästelty vaikeusastetta.
"Käsittääkseni reitti on aika lähelle sama kuin viime vuonna, jolloin erikoiskokeet eivät olleet kaikkein helpoimmasta päästä. Niillä oli helppo tehdä virheitä, ja erot kasvoivat kuljettajien välillä isoiksi. Viimeksi johdimme SM-kisaa kolmen pätkän jälkeen jo puolella minuutilla. Annetaan tänä vuonna mennä samalla sykkeellä", kuljettaja kuvailee.

Tiestö tuottaa haasteita myös kartanlukijalle, mutta taktiikka on selvillä.
"Odotettavissa on nopeaa, kapeaa, vaativaa tietä ja syheröä metsän keskellä. Alusta asti pitää lähteä menemään ja mieluusti ojien välissä. Siinä on aika selkeät säännöt voittotaisteluun", kartturi Salminen sanoo.

Puitteet voittokamppailua varten ovat kunnossa myös kilpakaluston osalta. Salon Mitsubishi Lancer Evo X -auto on käyty Rovaniemen rasituksen jälkeen tarkasti läpi.
"Auto tuntuu olevan iskussa ja kuljettajakin saadaan flunssasta kuntoon viikonlopuksi. Kaasu pohjaan ja kaikki peliin", Salo päättää.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa