Facebook Twitter Email Pinterest

Mad Croc Fiesta -rallisarja  alkaa Mikkelistä

17.02.2011 / Mad Croc Fiesta -rallisarja  alkaa Mikkelistä

Ford Fiesta R2 Jukka Korhonen.jpg

Kansainvälisesti suosituilla Ford Fiesta R2 -ralliautoilla ajettiin jo viime kaudella SM-rallien yhteydessä oma merkkisarjansa. Uuden pääyhteistyökumppanin myötä kaudella 2011 Fiesta Sport Trophy Finland -sarja kulkee Mad Croc Fiesta Trophy -nimellä.

SM-kauden avauksessa Arctic Lapland Rallissa oli jo mukana Ford Fiesta -kuljettajia, mutta tämä seitsemän osakilpailua kattava merkkisarja käynnistyy nyt Mikkelin SM-osakilpailusta, Vaakuna Rallista.

Mad Croc Fiesta Trophyn toiminnanjohtaja Teemu Horkama on tehnyt kovasti töitä sarjan kehittämiseksi. Hän osallistuu sarjaan myös kilpailijana.
"Sarjasta on muodostumassa kovatasoinen kasvaneen kiinnostuksen ja automäärän myötä. Omalta kohdaltani veri veti niin vahvasti takaisin kisatouhuihin, että päätin ajaa myös osan sarjan osakilpailuista", Horkama toteaa.

Sarjan puuhamiehet ottivat ilolla vastaan tiedon Viron lupaavan kuljettajan, Egon Kaurin osallistumisesta. Hän on kaksinkertainen Viron mestari, joista viimeisin titteli saavutettiin kaudella 2010.
"Kaur ajaa Vaunula Motorsportin kilpurilla sekä Viron mestaruussarjassa että Suomen Fiesta-sarjassa. Meidän toiminnallemme on tärkeä juttu, että yhteistyötä pystytään laajentamaan myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Virossa on kovasti kiinnostusta autoamme kohtaan. Jo seuraavassa osakilpailussa Kouvolassa viivalle asettuu uusi virolaiskuljettaja", Horkama vihjaa.

Egon Kaur kilpailee myös MM-ralleissa WRC Academyssä, jossa kaikki nuoret kuljettajalupaukset ajavat juuri Ford Fiesta R2 -malleilla.

SM Vaakuna-rallissa ajaa kahdeksan kilpailijaparia etuvetoisilla Ford Fiestoilla, jotka muodostavat rallin huoltoalueelle varsin näyttävän kokonaisuuden.

Tutuista Ford-kuskeista ovat viivalla Christoffer Dahlström, Niko-Pekka Nieminen, Kari Hytönen sekä Teemu Horkama. Uusina kasvoina sarjaan osallistuvat Arctic Lapland Rallin toisessa osakilpailussa SM2-luokan kolmanneksi sijoittunut Jukka Korhonen (kuvassa), Egon Kaur ja Janne Berg.

Mad Croc Fiesta Trophyn osakilpailut 2011:
18.-19.2. SM-Vaakuna Ralli, Mikkeli
04.-05.3. SM O.K.Auto -ralli, Kouvola
13.-14.5. SM-Vanajanlinna Ralli, Hämeenlinna
10.-11.6. LOP SM-ralli, Lapua
15.-16.7. Eesti Ralli Otepää, Viro
27.-28.8. Rally Liepaja, Latvia
16.-17.9. SM-Kerava Ralli

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa