Juha Salo jatkoi voittoputkeaan

06.03.2011 / Juha Salo jatkoi voittoputkeaan

Rallin SM-sarjan talvikauden päätöspisteet olivat jaossa Kouvolassa. Kun sarja siirtyy toukokuun puoliväliin asti kestävälle tauolle, nelivetoisten luokkaa johtaa Juha Salo. Kuljettaja otti kymenlaaksolaisilla teillä talven kolmannen voittonsa ja on 67 pisteellään vahvimmassa otteessa mestaruudesta. Tänään neljänneksi sijoittunut sarjakakkonen, Joonas Lindroos, on 15 pisteen päässä Salosta.
"Voiton tuomat pisteet olivat iso helpotus. Nyt on helpompi hengittää tauon aikana", Salo luonnehti rallin maalissa.

Salo ja kartanlukija Marko Salminen aloittivat rallin vakuuttavasti. Kaksikko kirjasi nimiinsä pohja-ajat kilpailun kolmelta ensimmäiseltä erikoiskokeelta ja kerrytti johtonsa Jarkko Nikaraan 8,5 sekuntiin. Matti Rantanen oli jäänyt 17,3 sekuntia.
"Avauspätkät menivät aivan kuten oli suunnitelmissa", Salo tiivisti.

Jos kilpailun alku sujui Salon osalta pohja-aikatunnelmissa, se ei kuitenkaan jatkunut huollon jälkeen ongelmitta. Nelosella karkkilalainen nojasi valliin sillä seurauksella, että pätkän nopein aika meni 3,1 sekunnilla Matti Rantaselle. Viidennestä, kilpailun pisimmästä erikoiskokeesta tuli Salon kohdalla tuskallinen.
"Vaihteisto alkoi oireilla kymmenen kilometrin päästä lähdöstä, kun viitosvaihde hyppi pois päältä. Jouduin pitämään sitä kädellä, jotta saisin sen pysymään. Se aiheutti hankaluuksia, eikä parasta ajorytmiä ollut."

Salo toi autoaan paljon erityypin teitä, rytmivaihdoksia ja risteyksiä sisältäneen, lähes 29-kilometrisen erikoiskokeen maaliin 10,2 sekuntia Matti Rantasta hitaammin. Ero kokonaiskilpailussa kaksikon osalta kaventui neljään sekuntiin. Salon ja Salmisen oli vielä selviydyttävä kuudennestakin pätkästä vaihteistovikaisella autolla.
"Ei siellä ollut paljon muita vaihtoehtoja kuin pitää kaasu pohjassa ja tulla yhdellä kädellä ajaen maaliin. Pakko oli yrittää, sillä en tahtonut luovuttaa voittoa, vaikka kakkossijankin tuomat pisteet painoivat vaakakupissa."

Salo onnistui tekemään erikoiskokeelle pohja-ajan ja jättämään yksikätisenäkin Rantasta 4,8 sekuntia.
Kilpailun päättäneellä kilometrin mittaisella yleisöpyörityksellä asetelmat eivät enää muuttuneet, joten Salo ja Salminen varmistivat kolmannen peräkkäisen SM-rallivoiton. Rantanen oli toinen ja Nikara kolmas.

Sarja jatkuu toukokuun 14. päivä Hämeenlinnassa normaalia lyhyemmän SM-rallin merkeissä. Lapua ja Kerava ovat kesäkauden muut osakilpailupaikkakunnat.
"Talvikausi meni todella hienosti, kivaa on ollut ja yhteistyössä Juhan kanssa tapahtuu kehitystä koko ajan. Yhtään hiljempaa ei kesäkaudellakaan aiota mennä", kartturi Salminen päättää.