Facebook Twitter Email Pinterest

Vanajanlinna Ralli uudella konseptilla

07.04.2011 / Vanajanlinna Ralli uudella konseptilla

Ralli SM

Ralli SM -kauden ensimmäinen kesäkilpailu ajetaan Hämeenlinnassa 14. toukokuuta Vanajanlinna Rallin merkeissä. Luontokin valmistautuu, kevät tekee nyt kovasti tuloaan ja lumet sulavat vauhdilla myös sorateiden varsilta.

Kilpailun järjestävä seura, Ahveniston autourheilijat, odottaa myös kesäkauden alkamista ja järjestelykoneistolla on täysi vauhti päällä.
"Tämä on myös meille uudenlainen projekti, kun tällä minirallin konseptilla tehdään tiivistä kilpailutapahtumaa. Kisa-aamuna kilpailijat nuotittavat reitin ja startti tapahtuu klo 13. Tunnin taukoa vietetään klo 15 alkaen ja viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen voittajaa juhlitaan klo 18", selvittää ratamestari Jouni Heikkilä.

Kilpailukeskuksena toimii Vanajanlinna ja yksi erikoiskokeista ajetaan aivan linnan pihapiirissä.
"Se on mielenkiintoinen yleisöerikoiskoe, joka ajetaan kokonaan asvaltilla. Yleisö pääsee näkemään kilpurit ja sen jälkeen myös huoltotoimet tiiviillä alueella ja erittäin hienossa miljöössä", Heikkilä toteaa.

"Rallin avaus-EK ajetaan toiseen kertaan heti perään EK:na 2 samassa muodossa. Kyseistä osuutta on joskus käytetty, mutta kilpailussa se on ajettu eri suuntaan. Näiden jälkeen tullaan Vanajanlinnan yleisöpätkälle. Huollon jälkeen ajetaan kaikille uusi erikoiskoe 4, joka vedetään myös täysin samassa muodossa viitospätkänä.

Vanajanlinna Ralli poikkeaa siis Ralli SM -sarjan muista osakilpailuista. Järjestäjät ovat suunnitelleet uusia kuvioita sekä kilpailijoille että yleisölle.
"Olemme halunneet tehdä kilpailun seuraamisen todella helpoksi ja mielenkiintoiseksi. Loistavat puitteet ja palvelut tarjoavat nautinnollisen rallipäivän kaikille", kertoo Pekka Vihma Vanajanlinnan puolesta.

"Rallin jälkeen järjestämme mahtavat rallibileet, joten keväinen viikonloppu kuluu vauhdikkaissa merkeissä. Nyt kannattaa tulla mukaan, SM-sarjan huippukuljettajien lisäksi mukaan on tulossa muitakin mielenkiintoisia kuljettajia aina ulkomaita myöden."

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa