Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnunen uskoon vauhtiinsa

11.05.2011 / Jaro Kinnunen uskoon vauhtiinsa

Ralli SM -sarjan kesäkausi käynnistyy lauantaina 14.5. Hämeenlinnan seudulla, kun uudella konseptilla tehty Vanajanlinna Ralli ajetaan nopeatempoisena kisatapahtumana.

Tämä kilpailukausi on alkanut nousujohteisesti Jarospeed-tiimin osalta, kun Jaro Kinnunen ja kartanlukija Mikael Korhonen ovat sijoittuvat SM2-luokan viidenneksi Tunturirallissa, kolmanneksi Mikkelissä ja toiseksi Kouvolan osakilpailussa.

Honda Civicillä kilpaileva Espoon UA:n kaksikko aikoo jälleen mukaan kärkikamppailuun, johon yltääkseen täytyy olla huippuiskussa heti alkumetreiltä lähtien.
"Vanajanlinna Rallissa ajetaan poikkeuksellisen vähän EK-kilometrejä, joten ihan täysillä täytyy puristaa alusta saakka. Mielelläni ajaisin enemmänkin tällaisia nopeatempoisia kisoja", Jaro Kinnunen kommentoi.

"Olen päässyt ajamaan soralla testiä neljänä päivänä, joista kertyi reilut 150 testikilometriä. Luotan auton kilpailukykyyn kesällä, joten vauhdin puolesta uskon mahtuvani jälleen kärkiporukkaan. Mielenkiinnolla odotan tulevaa rallia, että näemme erilaisten kilpureiden voimasuhteet kesäkelillä."

Kinnunen ja Korhonen ovat ahkeroineet talvikauden jälkeen nuotitustreeneissä. Kaksikko on myös hieman muuttanut nuottejaan tarkemmiksi.
"Testeissä myös nuottipuoli tuntui toimivalta, joten lähtökohdat ovat kunnossa kesäkauden avaukseen", totesi kartturi Korhonen.

Jaro Kinnunen ja tiimi ovat viettäneet yhden kevätpäivän myös TV-kuvauksissa, jonka ohjelmatiedoista kerrotaan julkisuuteen myöhemmin.

Niille rallinystäville jotka eivät pääse lauantaina paikalle Vanajanlinna Ralliin, Jarospeed tarjoaa live-seurannan Jaron nettisivuilla. Sieltä löytyy rallin aikana tulostietoa ja kuljettajan kommentteja kilpailun kulusta.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa