Heikki Westerlundin Vanajanlinna Ralli

15.05.2011 / Heikki Westerlundin Vanajanlinna Ralli

Kesäkauden rallin SM-sarjan avasi Hämeenlinnan ja Vanajanlinnan maisemissa ajettu lyhyehkö osakilpailu. Kilpailussa ajettiin vain viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus oli 29 km.

Jo ennakkoon oli tiedossa, että vaikka ajettavia erikoiskilometrejä oli vähän, aiheuttaa kahden minuutin välein starttaaminen myös sen, että päivästä tulee "pitkähkö". Harmilliset kahden erikoiskokeen keskeyttämiset tekivät vielä lisää hallaa aikataululle, joka venyi entisestäänkin. Jos tällaista vastaavaa "mini sm" -konseptia tulevaisuudessa aiotaan vielä jatkaa, on syytä hyvin perusteellisesti miettiä sen roolia sarjassa ja kehitellä muitakin konsepteja kisan rungoksi. Mutta kokeilukilpailu tämä toki olikin!

Me lähdimme kisaan ihan normaalein tavoittein eli ajaa ehjä kisa maaliin saakka. Ja se onnistuikin. Emme päässeet ennakkosuunnitelmien vastaisesti ajamaan yhtään testikilometriä ralliautolla ennen kisan starttia, ja se toki näkyi aika paljonkin vauhdissamme ajotuntuman puuttuessa. Mutta vanhalla rutiinilla lähdimme startista kohti erikoiskokeita. Ajoimme erikoiskokeille seuraavat sijoitukset: 1/14:s / 2/13:s 3/7:s 4/13:s ja 5/12:s. Tuo 3. erikoiskoe ajettiin asfaltilla Vanajanlinnan alueella osaksi kapeilla pyöräteillä. Se meni aika mukavasti, olimme siis 7:s.

Vaikka emme varsinaisesti aja SM-sarjan pisteistä tänä vuonna, nousimme nyt pisteissä sijalle 10. SM-sarjan sijoituksemme kisassa oli nyt 9:sja kokonaiskisassa olimme sijalla 11.
Palaan taas asiaan ja mukavaa kesää kaikille!