Facebook Twitter Email Pinterest

Lapualla odotettavissa nopeaa loikotusta

03.06.2011 / Lapualla odotettavissa nopeaa loikotusta

psm-salo.jpg
Parilla Juha Salo-Marko Salminen on tuhti ote SM-mitaleihin ennen Lapuan POPPankki SM-rallia. Nyt on muilla tiukka paikka yrittää pistää karkkilalaisille todella kampoihin.

Ralli SM -sarjan 5. osakilpailun reittijohtaja Jukka Viljanen peräänkuuluttaa kunnon kanttia kuljettajilta, sillä Lapuan POPPankki SM-rallin reitti on nopea, keskinopeuden oletetaan olevan jokaisella neljällä erikoiskokeella noin 120 km/h.
"Erityisesti ensimmäisenä ja nelosena ajettava erikoiskoe ovat niitä pätkiä, joilla tämä kilpailu ratkaistaan", ennustaa Viljanen.
"Luvassa on niin paljon rytminvaihdoksia, pieniä ylityksiä vauhdikkaissa paikoissa, että jää nähtäväksi, kuinka uskallusta kuljettajilla riittää."

Ensimmäisellä ja kisan viimeisellä erikoiskokeella on muutamissa kohdissa asfalttipintaistakin osuutta, pisin kestopäällystetty matka on noin kolme kilometriä. Kaiken kaikkiaan pituutta tällä pikataipaleella on 23,31 km.
"Tänne kannattaa yleisönkin tulla, sillä aikataulullisesti ykköseltä ehtii kyllä kolmoselle, mutta jos haluaa takaisin neloselle, tulee todella kiire. Kun katsoo kaikki kilpailijat ykkösellä, voi hyvin nauttia maukkaan lounaan rauhassa, aikaa on reilut kaksi tuntia, kun kilpailijat tulevat uudelle kierrokselle", pohtii Viljanen.
Myös paikoitusaluetta on ykkösellä/nelosella riittävästi, kun läheisen laskettelurinteen parkkipaikka on käytettävissä.

Erikoiskokeella 2 on pituutta 22,7 km. Asfalttipintaa löytyy parisen kilometriä täältäkin.
"Tätä tietä on ajettu 2007 järjestetyssä F-cupin osakisassa. Nopeaa tietä tämäkin, mutta pääasiassa peltotietä, jossa on paljon ysikymppisiä mutkia."

Erikoiskoe 3 on tie, jota ratamestarin mukaan eivät edes paikalliset kuljettajat ole päässeet ajamaan.
"Siellä välillä on noin kilometrin mittainen tienpätkä, jonka paikallinen isäntä on itse tehnyt. Sitä ei ole edes kartassa vielä. Tätä pätkää käyttäen olemme voineet yhdistää mukavasti erikoiskokeen, jolla pituutta tulee näin ollen 23,83 km."

Lapuan POPPankki SM-ralli alkaa lauantaina Lapuan keskustasta kello 12.01. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan maaliin noin kello 17:n paikkeilla.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa