Facebook Twitter Email Pinterest

Salo yhden pisteen johdossa päätöskisaan

15.09.2011 / Salo yhden pisteen johdossa päätöskisaan

Rallin SM-mitalistit selvitetään lauantaina kauden päättävässä kilpailussa Keravalla. SM1-luokan pistetilanne tasoittui edellisessä osakilpailussa Lapualla, kun sarjaa 19 pisteellä johtaneen Mitsubishi-kuljettaja Juha Salon kilpa-auto tuhoutui tulipalossa ja Joonas Lindroos sai toisen sijansa turvin kavennettua eron yhteen pisteeseen. Salo ei ole minimaalista piste-eroa pohtinut, vaan starttaa luottavaisena kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa uusmaalaisille ralliteille.
"Tämä tilanne on parempi kuin pisteen takamatka. Lapua osoitti, että tässä lajissa kaikkea voi tulla vastaan eikä mitään ole varmistettu ennen kuin viimeinenkin pätkä on ajettu. Pidetään Keravalla kaasu pohjassa ja katsotaan, kuinka kovaa muut menee. Kiristetään sitten tarpeen mukaan", Salo luonnehtii.
"Asetelma on selkeä. Pitää olla ennen Joonasta (Lindroos) maalissa", Salminen kertaa.
"Ei ole juurikaan muuta taktikointia tehtävänä kuin mennä niin kovaa kuin osaa ja pystyy. Siihen on asennoiduttu", Juha kuittaa.

Salo ja Salminen kipparoivat Keravallakin Neste Oil Rallissa kisavauhtiset ensikilometrit saanutta R4-luokituksen mukaista Mitsubishi Lancer EVO-kymppiä. Kaksikon starttivalmius finaaliralliin on kohdallaan.
"Huolto on tehnyt kovasti töitä, auto on käyty teknisesti läpi ja testien valossa kaikki tuntuu hyvältä", kartturi Salminen valottaa.
"Saimme Jyväskylässä paljon kilometrejä alle. Sen jälkeen on tehty parannuksia lähinnä jousituspuoleen liittyen ja uskon, että auto on sitä kautta taas nopeampi. Olen myös oppinut auton vaatiman aggressiivisemman ja rajumman ajotyylin", Salo lisää.

Keravalla rallikaravaania odottaa 11 vauhdikasta erikoiskoetta, joille Salo lähtee kilpailijoista ensimmäisenä.
"Kisa on yleensä ajettu elokuussa, jolloin tiet ovat olleet ensimmäiselle autolle aika liukkaita. Luulen, että nyt paikka on ihanteellinen, kun on ollut näin sateista ja tienpinnasta on tullut erityyppinen", Juha sanoo.
"Ainakin edellisinä vuosina siellä on ollut pitkiä mutkayhdistelmiä, joihin jarrutukset pitää ajoittaa kovasta vauhdista. R4 on kevyempi, joten sillä pystyy ajamaan pidempään kovaa. Auto pysähtyy nopeammin ja kaarrenopeudet saadaan suuremmaksi. Siinä tehdään erot."

Karkkilan UA:ta edustava Salo jahtaa Keravalla uransa kuudetta suomenmestaruuttaan ja Noormarkun UA/MK:n Salminen kartanlukijoiden puolella ensimmäistään.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa