Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo päätti SM-kautensa hopeisesti

19.08.2012 / Juha Salo päätti SM-kautensa hopeisesti

Mitsubishi-kuljettaja Juha Salo ja kartanlukija Marko Salminen paketoivat SM-rallikautensa tänään Merikarvialla ajetussa sarjan
toiseksi viimeisessä osakilpailussa. Salon ja Salmisen osalta ralli päätti kotimaisen kisakauden, sillä seuraavaksi kaksikko kilpailee
Aasiassa. SM1-luokan osalta kirkkaimpien mitalien kohtalo oli käytännössä ratkennut ennen Merikarviaa. Sinetiksi hopeiselle kaudelle
Salo kuittasi kuudennen kerran tällä kaudella kakkossijan mestaruuden vieneen Esapekka Lapin voittaessa. Salminen vei nimiinsä
kartanlukijoiden hopean.

Salo ja kotikilpailussaan kartturoinut Salminen kellottivat kolmanneksi nopeimmat ajat neljälle päivän viidestä erikoiskokeesta.
Lappi meni S2000-luokan autollaan omilla sekuntiluvuillaan Jarkko Nikaran seuratessa FIN R-luokan Mitsubishillään. Ennen viimeistä 44 kilometrin mittaista pikataivalta Salon ero Lappiin oli 46,3 sekuntia ja Nikaraan 27,5. Sen sijaan Salolla oli takana tulleeseen Joni
Nikkoon lähes minuutin etumatka.
- Erot olivat aika isoja joka suuntaan jo sillä kilometrimäärällä, mikä kuvastaa, että reitti oli haastava, Salo luonnehti maalissa.
Viimeinen pätkä oli ratkaiseva kilpailun kakkossijan osalta. Nikara ei pysynyt tiellä, joten Salo kiilasi tulosluettelossa tuttuun tapaan
toiseksi. Ongelmitta Salokaan ei tätä SM-ralleille epätyypillisen pitkää pätkää suorittanut.
- Vetoakseli rikkoutui vajaa kymmenen kilometriä ennen maalia ja se hidasti matkantekoa varmasti puolella minuutilla. Se ei kuitenkaan
hommaa ratkaissut. EP ajoi tänäänkin tosi vahvan kilpailun, Salo tuumasi.

Lapin voittomarginaaliksi tuli lopulta 1.49,9, mikä joltain osin kuvastaa R4- ja S2000-auton suorituskyvyn eroja.
- Kun tietää, että pystyy saamaan joitain sekunteja ajastaan pois, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi, pitää realiteetit hyväksyä ja mennä
niiden mukaan. Ehdottomasti olisin halunnut ja kaivannut voittoa tällä kaudella moneen kertaan, Juha myönsi.

Salon hopea jatkoi miehen 11-vuotista mitaliputkea, johon mahtuu kuusi nelivetoisten suomenmestaruutta.