Facebook Twitter Email Pinterest

Henri Haapamäki liittyi Hannu's Rally Teamiin

10.02.2014 / Henri Haapamäki liittyi Hannu's Rally Teamiin

haapamaki.jpg

Hannu´s Rally Teamin aloitus Tunturissa sujui teknisistä ongelmista johtuen nahkeasti. Ari Vihavaisella petti laturi jo ennen EK:ta 3, Juha Salolla petti auton vesiletku lauantain ensimmäisellä ja Teemu Asunmaalla oli pari "ajoteknistä" ongelmaa (kaato ja hankeen juuttuminen) ensimmäisenä päivänä. Arin ja Teemun autot saatiin kuitenkin lauantaille korjatuksi, mutta hyvästä ajosta huolimatta sakkominuuteista johtuen ei kärkisijoille ollut asiaa.

Tiimikisan säännöt vaatisivat täydellistä onnistumista jokaisessa kisassa, jos mielii kärkeen päästä. Säännöt mahdollistavat tänä vuonna kaikkien luokkien kuljettajien mukanaolon, mutta ainoastaan nelivetoluokissa on kilpailijoita useammasta tiimistä. Kun pisteet jaetaan vain tiimien pisteistä ajavien kesken, ovat maksimiopisteet jaossa kaksivedoissa pelkällä maaliinpääsyllä, kun taas esim. SM2:ssa on mukana kilpailijoita viidestä tiimistä ja pisteet siten tiukemmassa.

"HRT ei heitä kirvestä kaivoon vieläkään, vaikkei taktikoinnillakaan ole ihmeitä tehtävissä, kun tiimipisteitä saa vain enintään kaksi kuljettajaa eikä kolmannen sijoitus vaikuta muiden tiimien saamiin pisteisiin. HRT:ssä yritetään kuitenkin ainakin "aiheuttaa hämmennystä" ja tiimiä kasvatetaan yhdellä kuljettajalla R2-luokassa. Tällöin yksi kuljettajista on joka kisassa "lepovuorossa" ja kolme töissä. Ei tälläkään järin suuresti voida vaikuttaa pisteiden jakaumiseen, sillä vaikka tiimin kuljettaja olisi joka luokassa ykkösenä, jää sääntöjen mukaan yleiskilpailussa hitain pois tiimin pisteistä ja näin R2 -luokka jää edelleen "ilman puolustusta", juttelee tiimipäällikkö Hannu Lehessaari.

Uutena kuljettajana Hannu´s Rally Teamin riveihin liittyy SM3- (R2) luokan kuljettaja Henri Haapamäki (haapamakiracing.com), joka Tunturissa osoitti, että vauhti on kohdillaan, kun vain auto pysyy tiellä. Henrillä on nuoresta iästään (25) huolimatta takanaan jo 18 vuoden ura autourheilijana alkaen kartingista ja jokkiksesta aina tähän toiseen SM-kauteen asti. Hannu´s Rally Teamille Henri on tuttu jo F-cupin oheiskilpailun (FEBC 2008) osanottajana B-junnuaikoinaan.

"Kun tiimimestaruus vaikuttaa nyt kovin hankalalta saavuttaa ja neliautoisessa tiimissä tulee em. ´lepovuoroja´, on tiimi asettanut myös uuden, kaikkia tiimin kilpailijoita joka kisassa motivoivan ensisijaisen tavoitteen. Hannu´s Ralli Team tavoittelee tänä vuonna kolmen luokan suomenmestaruutta ja samalla epävirallista ´Mestareiden tiimi´ -titteliä.
(HRT)

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa