Facebook Twitter Email Pinterest

Sami Uuskoski

24.03.2006 / Sami Uuskoski

Talvikaudella harvakseltaan kilpaillut Sami Uuskoski vaihtaa kesän kilpailuihin sekä merkkiä että luokkaa. Junioreissa voittokulkuun Samin siivitti vanha Celica Turbo 4wd, mutta nyt mies istuu hieman tehottomamman pelin ohjaksiin.

Autoalan opintojensa ohessa Sami alkoi remontoida vanhaa kolarissa ollutta Renault Clio Sportia. Tarkoitus oli tehdä huolto vain opinnäytetyönä, mutta kiinnostus oli niin kova, että auto päätettiinkin hankkia omaan talliin.

- Saimme auton viime viikolla. Nyt puramme sen, hiomme ja rakennamme täysin uusiksi. Autoon tulee huippualusta ja ajamme sillä pienessä n-ryhmässä, paljastaa Sami.

Kesän kilpailuja odotellessa Uuskosken tiimissä eletään kiireistä aikaa. Rakentamiseen menee parisen kuukautta, minkä jälkeen alkavat testit. Myös uusi kartturi, Jarmo Ilkka, istahtaa ensi kertaa Samin viereen tositoimissa.

- Olemme käyneet viikoittain harjoittelemassa yhteistyötä. Jarmo on viimeksi istunut kilpa-autossa viisi vuotta sitten, mutta uskon, että yhteistyö lähtee sujumaan helposti, tuumaili Sami.

Kesän kilpailuissa on siis odotettavissa jälleen vauhdikkaita suorituksia, kunhan Sami pääsee tutustumaan uuteen ajopeliinsä kunnolla.

- Tarkoituksena on ajaa kaikki loput yleisen SM-rallit sekä muitakin kisoja. Olisin jo viime vuonna voinut nousta yleiseen luokkaan, mutta en katsonut sitä vielä aiheelliseksi, kertoi vielä A-juniorilisenssillä kilpaileva Sami.

teksti: Miika Wuorela

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa