Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Huttusella voitokas vierailu Mikkelin SM Vaakuna-Rallissa

19.02.2017 / Miikka Kimari

Yhden kilpailun ajaksi Ralli SM -sarjaan palannut Jari Huttunen nappasi voiton lauantai-iltana päättyneestä SM Vaakuna-Rallista. Kiuruvedeltä kotoisin oleva Marcus Grönholmin GRX Management Teamin 22-vuotias suojatti voitti kaksivetoisten autojen SM3-luokan 10,4 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Emil Lindholmiin. Luokan kolmanneksi ajoi Henrik Pietarinen.

Mikkelin SM-ralli oli tällä kaudella rallin EM-sarjassa kilpailevan Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon ensimmäinen kilpailu R2-luokan Opel Adamilla. Voiton lisäksi Mikkelistä kertyi arvokasta kokemusta uudesta autosta reilun kuukauden kuluttua Azoreilta käynnistyvään EM-sarjaan.

Huttunen aloitti Mikkelissä ajamalla kahden erikoiskokeen jälkeen yötauolle luokan kakkosena kaksi sekuntia Emil Lindholmin perässä. Lauantaiaamuna vuoden 2015 SM3-luokan mestari otti oman paikkansa luokan kärjessä ja pysyi johdossa maaliin asti.

- Kilpailun alku meni uuteen autoon ja lumella ajamiseen totutellessa, olen viimeksi ajanut rallia lumella kaksi vuotta sitten ja se näkyi alussa. Rallin edetessä ajo alkoi kulkea koko ajan paremmin, ja loppulenkin ajoon olen tyytyväinen. Auto oli positiivinen yllätys, se on hyvä, kun sen kanssa pääsi sinuiksi, Jari Huttunen sanoo.

Jari Huttusen ja Antti Linnakedon kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Saksassa ADAC Saarland-Pfalz asfalttirallilla, jossa kaksikko pääsee hyppäämään ensi kertaa Opel Motorsportin rakentamaan tehdasautoon. Saksan kilpailun jälkeen EM-sarjaan valmistautuminen jatkuu Italiassa ajettavilla soratesteillä.

- Ajotahti tiivistyy kauden päätavoitteen lähestyessä. Saksan asfalttirallin jälkeen lähdemme kahden päivän kuluttua Italiaan. Saamme tärkeitä kilometrejä alle ennen Azorien EM-avausta, joka on varmasti eksoottinen kokemus.