Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Eskelinen povaa vauhtijuhlia Arctic Lapland Rallista

24.01.2019 / Jani Kekoni

Yhteensä 34 Arctic Lapland Rallin kilpailukokemuksella Rovaniemen ympäristössä ajettavalle 10 pikataipaleen ja 243,78 erikoiskoekilometrin mittaiseen kilpailuun Mitsubishi Lancer WRC Step2 autolla starttaavat Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen juhlivat kilpailussa kymmenettä yhteistä ns. Tunturirallia kun he sen yhdeksäntenä kilpailijaparina Napapiirin ympäristössä ajettaville vauhtibaanoille suuntaavat.

Kaksikko on ottanut kovan tavoitteen eli olla nopein ns. ratakuljettaja eli modernilla Ford Fiesta WRC-autolla ajava Valtteri Bottas sekä Skoda Fabia R5 autolla kilpaileva Mika Salo olisi tuloslistalla pidettävä takanaan. Eskelinen povaa sen olevan haasteellinen tehtävä, koska kilpailun reitti on miesmuistiin nopeimmassa - ja myös vaativimmassa kunnossa; Lumipenkkoja ei juurikaan ole ja tiestön pohjat ovat jo nyt soralla. Hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestari laittaa rallirenkaiden kestävyyden näyttelemään isoa roolia perjantaina käynnistyvässä kilpailussa.

- Alkuviikon nuotitusjaksolla olemme kaikki kilpailijat saaneet todeta erikoiskokeiden olevan erittäin vauhdikkaassa kunnossa. Esimerkiksi Siikakämän alkuosuuden isolla tiellä ajetaan jopa yli kymmenen kilometriä kaiken sen mitä autot vain kulkevat ja kun ei ole lumipenkkoja niin mutkat ovat ovat kovasti edellisvuosista loivempia. Koska erikoiskokeilla on jo nyt isot soraurat niin talvirallirenkaiden kestävyyden kanssa tulee varmasti kaikilla ongelmia, Eskelinen pohtii.

- Ei kuitenkaan anneta sen haitata vaan lähdetään nautiskelemaan ja katsomaan mitä vauhtia Valtteri Bottas ja Mika Salo kilpailussa pitävät. Meille riittää, että yritetämme iäkkäällä WRC-autollamme olla huomattavasti uudemmilla autoilla ajavia pikipinnan spesialisteja nopeampia ja tottakai suuresti nauttia minun ja Arton yhteisestä kymmenestä Arctic Lapland Rallista. Kun lasketaan osallistumiskertamme yhteen niin tämä on tosiaan meille järjestyksessään jo 34. Tunturiralli, joten se kertokoot siitä kuinka paljon me tästä suuresta seikkailusta tykkäämme, Eskelinen jatkaa.

Kilpailu käynnistyy perjantaina klo 12 ja maaliin Rovaniemen keskustan Lordi -aukiolle kilpailijoita odotetaan lauantaina klo 18.50.

Katso video kilpailuja edeltäneistä testeistä: https://www.youtube.com/watch?v=OTIH3C1UaUY

Kuva: Jani Kekoni

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa