Facebook Twitter Email Pinterest

Pajari siirtyi Laitilassa SM3-luokan sarjajohtoon

01.09.2019 / Jani Seppälä / Sami Pajarin tiedotus

Sami Pajari (HeiUA) – Antti Haapala (KR-TEAM) ajoivat riskittömän kilpailun Ford Fiesta R2:llaan kauden kuudennessa SM-osakilpailussa Laitilan Oili Jalonen Rallissa. Tuloksena tästä kolmas sija ja sen myötä nousu SM3-luokan kärkeen 14 pisteen erolla GGTurbo Ford Junior Rally Teamissa tiimikaverina ajavaan Lauri Joonaan.

- Varsin riskittömästi tultiin koko päivä, mutta kolmannella ek:lla tuli kyllä yksi hasardi. Asfalttiosuuden vaihtuessa soralle tuli sellainen sumputtava oikea, johon olisi kyllä syytä vauhtia hieman hillitä. Tempaisin jostain syystä kuitenkin siihen vaihteen vitoselle. Hieman siinä roikuttiin ja peili napsahti irti isoon puuhun, loppupätkän ja vielä seuraavankin erikoiskokeen oli sitten hieman ajo sekaisin.

Itse asiassa kun sama kolmas ek ajettiin myöhemmin uudestaan kuudentena ek:na, niin sekin meni hieman pieleen alitajunnan tehdessä psykologista vaikutustansa, kertailee Pajari lauantaisen kilpailun jännittävimpiä hetkiä.

Pistetilanne ennen syyskuun lopulla ajettavaa SM Salo-Turku Rallia on sellainen, että Lauri Joonan tai Joonas Lindroosin voittaessa viimeisessä osakilpailussa, on Pajarin oltava toinen jos mielii mestaruutta. Jos voittaja on muu kuin Joona tai Lindroos, riittää Pajarille viides sija. Kuudennella sijalla varmistuu jonkin värinen SM-mitali, ajavatpa muut sijoituksia miten ristiin tahansa.

Flying Finn Future Star -kilpailun toisen vaiheen tilanne helpottui sikäli, että valintoihin matkaavan viiden parhaan joukosta ei Pajarilla enää ole mahdollisuutta pudota.

- Turun osakilpailusta ei ole vielä tässä kohtaa varmuutta, että saataisinko sinne alle uudempi malli Fiestasta. Neste Rallin tuntemusten perusteella se on nopeampi, mutta kyllähän täällä Laitilassakin vielä edellisellä versiolla kohtuullisesti kerkesi. Koski-Lammin Heikin voittoisa suoritus osoitti, että vanhempaa saapumiserää olevalla Citroen C2:llakin vielä ennättää kun tarpeeksi rohkeasti autoa tuodaan, mietiskelee Pajari. 

Rallin SM-sarja päätetään Salon ja Turun ympäristössä 27.-28.9.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa