Facebook Twitter Email Pinterest

Kaksi päivää autourheilun juhlaa Mad-Croc SM Rallissa

24.09.2019 / Patrick Rupponen

Viime vuonna ensimmäisen kerran Salon ja Turun Urheiluautoilijoiden yhteistyönä rakennettu Ralli SM-sarjan finaali saa toisen luvun tulevana viikonloppuna Salossa ja Turussa 27.-28.9. 

Rallin suomenmestaruussarjan kausi vuosimallia 2019 on viimeistä osakilpailua vaille valmis. Tasainen kausi saa odotetun päätöksensä huippujännittävistä asetelmista. Jokaisen SM-luokan mestari on vielä selvittämättä, joten odotettavissa on tiukkaa vääntöä viimeisille metreille saakka. Varsinkin SM1-luokassa tilanne on todella kutkuttava Juha Salon johtaessa luokkaa vain neljän pisteen erolla toisena olevaan Teemu Asunmaahan.

Ensimmäistä kilpailuaan R5-autolla ajavat Jarkko Hosike ja Eerik Pietarisen kartturina näkemään totuttu Juhana Raitanen tuovat oman mausteensa kilpailuun. Yksi eniten huomiota keräävä kuljettaja on kuitenkin rallicrossin maailmanmestaruudesta taisteleva Niclas Grönholm, joka toimii rallin VIP-auton kuljettajana.  

Ralli alkaa toden teolla perjantaina klo 19 Salon kaupungintalolla tapahtuvista lähtöseremonioista, josta kilpailijat suuntaavat Salon Kiskossa ajettaville Aijalan ja Tieksmäen erikoiskokeille. Lauantaipäivän erikoiskokeiden sarja aloitetaan Pöylä 1:llä Sauvossa, josta siirrytään Tiskarlan ja Vaskion pikataivalten kautta huoltoon. Iltapäivän lenkki koostuu toistamiseen ajettavasta Pöylästä ja Liedon nurkilta löytyvistä legendaarisista Saukonojasta ja Suopohjasta. 

Metsämäki Motor Show tarjoilee autourheiluviihdettä laidasta laitaan 

Lauantaina Metsämäen raviradalla Turussa klo 13:30 portit avaava Metsämäki Motor Show on pakattu täyteen vauhdikkaalla ohjelmalla aina klo 21 saakka. Klo 14 alkava romurallikilpailu on mukana Turussa ensimmäistä kertaa nykymuodossaan. Romua ja törmäilyä on luvassa aina klo 16 saakka, kun 18 kilpailijaa ottavat mittaa toisistaan Motor Shown romuralliareenalla. 

Tapahtumapaikalla on mahdollista ihastella myös mm. toinen toistaan upeampia harrasteajoneuvoja, tehdä löytöjä rompetorilta sekä virittäytyä tunnelmaan ennen ralliautoja mm. crosskartien näytösajoilla ja pienoisautoilun näytöskisalla. Lisäksi paikalla on myös paloauto lapsien ihailtavaksi, eMotorsport Lounge, jossa on mahdollisuus kokeilla autourheilua virtuaalisesti sekä Suomen ensimmäinen

valmisteilla oleva sähkörallicross-auto, joka on Turun Ammattikorkeakoulun käsialaa. 

Varsinainen päätös tapahtumalle nähdään klo 17:30 alkaen, kun itse ralliautot saapuvat näyttämölle ja suorittavat raviradan alueelle rakennetun yleisöerikoiskokeen. Erikoiskokeen tauottua Metsämäen sisähallissa vietetään vielä Ralli SM-kauden viimeiset palkintojenjaot. 

- Nyt on ainutkertainen tilaisuus tulla seuraamaan Motor Show'ta, missä näet autotapahtumat aina romurallista Suomen huipputason ralliin. Paikalle voit saapua kiiltonahkakengät jalassa hyvien kulkuyhteyksien ansiosta. Huonommankin sään sattuessa tapahtumaa voi seurata mukavasti lämpimistä sisätiloista kaikkien palvelujen vierestä, kilpailunjohtaja Mika Hurula toteaa. 

Tapahtuman liput ovat myynnissä Tiketin verkkokaupassa ja myyntipisteissä kautta maan. Lippukategorioita on aina rallipassista erikoiskoelippuun ja Metsämäki Motor Show-lipusta VIP-passiin. Tiketin myyntipisteiden lisäksi lippuja myyvät myöhemmin ralliviikolla valikoidut huoltoasemat Turun ja Salon alueilla. 

WWW:https://www.saloturkuralli.fi/ 

KATSOJAOPAS: https://www.saloturkuralli.fi/katsojat/katsojaopas/ 

REITTIKARTTA:https://www.saloturkuralli.fi/reitti/ 

LIPUT JA MYYNTIPISTEET: https://www.saloturkuralli.fi/liput/ 

FACEBOOK:https://www.facebook.com/madcrocsmralli 

INSTAGRAM:https://www.instagram.com/madcrocsmralli/ 

TWITTER:https://twitter.com/madcrocsmralli 

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa