Petteri Jäppinen uudistetun SM4-luokan voittoon

22.01.2020 / Petteri Jäppisen tiedotus

Rallin SM-sarja ja SM4-luokka koki tälle kaudelle muutoksen. Nyt mestaruudesta taistellaan V1600 luokan autoilla. Sarjakauden avausosakilpailu oli Arctic Lapland Rally Rovaniemellä. SM4-luokkaan starttasi 9 kilpailijaa.

Petteri Jäppiselle ralli tuli olemaan uran ensimmäinen ennakkoon tutustuttava kilpailu. Petu ja hänen kartanlukijansa JP Virtanen valmistautuivat kilpailuun nuotitusharjoitteilla.

- Aloitimme ihan perus asioista ja pyrimme pitämään nuotin alkuun mahdollisimman helppona ja yksinkertaisena. Hyvin nopeasti pääsimme samalle "taajuudelle" nuottien kanssa.

Etelä-Suomessa vallitsevien keliolosuhteiden vuoksi testaamiseen ei ole ollut mahdollisuutta. Ralliviikon torstaina ajettiinkin ensimmäistä kertaa nuotista kisavauhtia. Siellä todettiin auton toimivan ja kaiken olevan valmista kilpailuun.

Perjantain ajopäivä alkoi mahtavasti, sillä kaksikko ajoi pohja-ajan rallin avanneelle Aittajärven erikoiskokeelle. Loppupäivä eteni tasaisesti muiden kanssa samaa vauhtia ajaen ja päivän päätteeksi luokan johtomarginaali oli Petun hyväksi 6,5 sekuntia.

Lauantai alkoi yhtä loisteliaasti. Siikakämään ja Mäntyvaaraan molempiin nopein kellotus. Ero tässä vaiheessa toisena olevaan Sami Korvolaan oli 46 sekuntia.

- Viimeisellä kolmella erikoiskokeella välttelimme tekemästä virhettä. Tässä onnistuimme ja Niskavaaran maalissa juhlimme luokan voittajina. Tämä voitto oli sarjan kannalta erittäin tärkeä kun kyseessä oli korotetut pisteet.

Seuraava kilpailu SM Vaakuna-Ralli ajetaan Mikkelissä 3 viikon kulttua.