Pensas nousi palkintopallille – toinen Joensuun SM-rallissa

01.03.2020 / JiiVee Korpela / Pensas Racing tiedotus

Rallin SM-sarjan kauden kolmas ja kuluvan talvikauden viimeinen osakilpailu ajettiin ensimmäisen suomalaisen rallin maailmanmestarin Ari Vatasen kotikonnuilla Joensuu ympäristössä. Laihian Jere Pensaan nousujohteinen vauhti siivitti moninkertaisen rallisprintin mitalistin palkintopallin toiselle pykälälle. Sijoitus on Pensaan paras tälle kaudelle uudistuneessa SM4 -luokassa.

Itärallin urakkana oli ”vain” viisi erikoiskoetta yhden päivän aikana, mutta kilvanajoa riitti silti lähes 100 kilometriä. Ensimmäisellä erikoiskokeella Pensas aloitti tunnustellen sijoituksen ollessa kahdeksas. Toisella pätkällä Pensas tuuppasi pohja-ajan ja nousi luokan neljänneksi.

Seuraavat kaksi pikataivalta olivat rallin pisimmät, 33 ja 26 -kilometriset. Jälkimmäisellä rykäisyllä laihialainen päästeli Renault Meganella kisan toisen pohja-aikansa ja nousi luokan toiseksi. Nuotit luki tutusti Jouni Saarijärvi.

- Ykköspätkä tuli liian varovasti, mutta saatiin siellä kuitenkin hyvä tuntuma vaativiin teihin. Kolmonen ja nelonen olivat isoja ja jouhevia teitä. Niille saimme hyvän rytmin ja pystyimme nostamaan sijoitusta. Kisa oli tiukkaa koko päivän ajan. Eteenpäin oli pienet erot ja takana hiillostettiin jokaisella pätkällä, kuvaili Pensas kisan rytmiä.

Viimeinen 12-kilometrinen erikoiskoe ei enää tuonut muutoksia kärkikaksikossa. Pensas oli pätkän toiseksi nopein ja piti luokan kakkostilan pohjat ajaneen ja luokan kolmanneksi sijoittuneen Toni Herrasen hyökkäyksestä huolimatta. Neljännellä pätkällä lopullisesti kärkeen noussut Sami Korvola vei luokkavoiton 10 sekunnin erolla ennen Pensasta.

- Mikkelin keskeytyksen jälkeen tämä oli sitä mitä Joensuusta haettiin. Toki voittokin olisi kelvannut, mutta kakkostilasta tulee sellaiset pisteet, että pysymme vielä kauden tavoitteessa mitalin suhteen. Tiukka pistetilanne takaa kovat kisat kesäkaudelle, povasi Pensas.

Itäralli SM4 -luokka, tulokset: 1) Sami Korvola 57:54,6 2) Jere Pensas +10,1 s. 3) Toni Herranen +19,5 s.

SM4 -luokka, pisteet 3/6 osakilpailua. 1) Sami Korvola 68 p. 2) Miko Kiminki 40 p. 3) Toni Herranen 35 p. 4) Petteri Jäppinen 34 p. 5) Jere Pensas 34 p.

Kuva: Jarno Saari