Facebook Twitter Email Pinterest

Olli Lahdella vaikea kilpailu Mikkelissä

25.02.2013 /

Olli Lahti Mikkelin SM-ralli.jpg

SM-sarjan viidennellä sijalla tammikuussa käynnistänyt Olli Lahti oli myös kauden toisen osakilpailun alkumatkan ajan kiinni hyvässä sijoituksessa. Nokialainen oli kaksipäiväisen Mikkelin SM Vaakuna-Rallin avauspäivän jälkeen SM3-luokassa viidentenä.

Sen jälkeen Lahden sijoitus heikkeni ajovirheen ja spinnauksen takia. Aivan rallin lopulla SM-sarjan tulokas joutui muiden kärkiryhmän kuljettajien kanssa sumaan ja menetti aikaa minuuttitolkulla kilpakumppanin ralliauton tukittua tien.
"Kolmannella erikoiskokeella keula osui penkkaan ja pyörähdin. Hävisin sillä pätkällä kärjelle minuutin verran ja sijoitus putosi kympin kärjen ulkopuolelle", Olli Lahti kertoi.

"Sen jälkeen ei ollut kunnon ajofiilistä seuraavilla pätkillä. Päätin vain ajaa maaliin ja kerätä kokemusta sekä muutaman SM-pisteen."

"Viimeisen erikoiskokeen alkupäässä jouduin usean ralliauton sumaan, kun yksi auto oli jumissa kapeassa kohdassa. Voimansiirtovian takia auto oli täysin jumissa, eikä sitä saatu siirrettyä sivuun kuin vasta yli 10 miehen voimin", Lahti jatkoi.

Koko SM3-luokan kärkiryhmä putosi lopputuloksissa häntäpäähän, koska rallin sääntöjen mukaan kilpailijalle ei voida myöntää aikahyvitystä, jos edellä ajanut kanssakilpailija on aiheuttanut suman erikoiskokeella.

Citroën C2R2 -autolla kilpaileva Olli Lahti ja kartanlukija Tero Aspegren sijoittuivat lopulta luokassaan sijalle 12. Lahti kirjasi kuitenkin kuusi SM-pistettä. Lahden SM-sarjasijoitus putosi viidenneltä sijalta kahdeksanneksi, mutta kokonaisuudessaan sarjatilanne tiivistyi kympin kärjessä.

Ralli SM -sarja jatkuu Joensuussa 9. maaliskuuta.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa