Facebook Twitter Email Pinterest

Asunmaan perjantain kärkitaistelu vaihtui lauantain pettymykseen - 'Vähän leveäksi'

07.08.2019 / Jari Hotti

Kolmatta kertaa Neste Ralliin osallistunut Teemu Asunmaa sijoittui tämänvuotisessa kilpailussa yhdessä kartanlukijansa Jani Salon kanssa WRC2-luokan yleiskilpailussa sijalle kahdeksan. Mahdollisuudet luokan kärkisijoituksiin hyvin sujuneen perjantain jälkeen menivät lauantai-aamun ajovirheeseen.

Teemu Asunmaan osalta Neste Ralli sai hyvän alun, vaikka lähtöpaikka perjantain erikoiskokeille huono olikin. Ennen ensimmäistä huoltotaukoa alavutelainen nakutti viidelle peräkkäiselle erikoiskokeelle kolmanneksi nopeimman ajan WRC2-luokan yleiskilpailussa ja kun sama tahti jatkui myös huoltotauon jälkeen, saapui Asunmaa perjantain ja lauantain väliselle huoltotauolle luokan kolmannella sijalla.

- Vähän "setuppia" piti rakentaa päivän aikana, mutta kyllä se suurin aikatappio tuli lähtöpaikan takia. Varsinkin ekan pätkän pikkutie oli tosi huonossa kunnossa mitä muut sen ajoi. Hyvä päivä muuten, kaikki toimi, Asunmaa kommentoi perjantain jälkeen.

Koska Asunmaalla ei ollut Neste Rallissa niin sanottua WRC2-prioriteettikuljettajan statusta, joutui hän starttaamaan perjantain erikoiskokeille kaukana muiden luokan kärkikuljettajien takana ja jopa etuvetoisten juniorikuljettajien jälkeen. Lauantaina tilanne lähtöpaikan suhteen korjaantui, mutta heti päivän ensimmäinen erikoiskoe vei kuitenkin mahdollisuudet taistella luokan kärkisijoituksista. Pihlajakoskella aikaeroa kärkeen kertyi lähes 11 minuuttia.

- Vähän mentiin leveäksi, auto osui kiveen ja tukivarsi meni poikki, sekä vanne rikki. Siinä oli hieman liukas paikka alamäkeen, risteys, pikkutien osuus jossain 8-10 kilometrin välillä. Tehtiin siinä sitten remonttia pätkällä, Asunmaa harmitteli.

Asunmaa pääsi jatkamaan kilpailua, mutta kun mahdollisuudet kärkisijoituksiin olivat menneet, niin kilpailun loppu menikin sitten lähinnä vain ajellessa maaliin ja kerätessä kilometrejä tulevaa varten. Lauantaina tuli vielä kaiken lisäksi rengasrikko Kakariston toisella ajokerralla. Asunmaa ja Salo suorittivat renkaanvaihdon erikoiskokeella välttääkseen sen, ettei hajonnut rengas rikkoisi autoa.

- Kun ei ole mitään kilvanajoa, niin turha sitä on puristaakaan. En näe siinä mitään ideaa, että jotain yksittäisiä hyviä pätkäaikoja yrittäisi ajaa, kokonaissijoituksesta kun kuitenkin aina ajetaan. Ajettiin vaan läpi ja jos sitä ensi vuonna sitten yrittäisi taas. Kesken ei kannata jättää, vaan kannattaa kaikki kilometrit ottaa tottakai talteen, Asunmaa muistutti kilpailun jälkeen.

Seuraavaksi Asunmaa kilpailee tulevana viikonloppuna Liettuassa, Samsonas Rallissa. Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Laitilassa elokuun viimeisenä viikonloppuna. Asunmaa ja Salo lähtevät SM-sarjan kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun SM1-luokan pistejohtajina.

Kuva: Honza Fronek

Pisteet top 5

1. Juha Salo / Topi Luhtinen 106 pistettä Karkkilan UA (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 102 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 67 pistettä NHD (R5)
4. Kristian Kiviniemi / Enni Mälkönen 66 pistettä ParkUA (R5)
5. Jari Ketomaa / Marko Sallinen 57 pistettä MikUA ()

< Katso kaikki >

Kalenteri 2019

  Rallin nimi Paikkakunta PVM
  1. Arctic Lapland Rally  Rovaniemi     

24.-26.1.

  2. SM O.K. Auto-ralli Kouvola 15.-16.2.
  3. SM-Itäralli
Joensuu 2.3.
  4. SM Riihimäki Ralli Riihimäki 24.-25.5.
  5. Pohjanmaa Ralli
Seinäjoki 14.-15.6.
  6. SM Oili Jalonen Ralli
Laitila 30.-31.8.
  7. SM Ralli Salo-Turku
Salo-Turku 27.-28.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa