"$lang='en'""$lang='en'"
SuomeksiIn English

 

Mercedes-Benz

Michelin

YLE Urheilu: MotorSport

Haaja

Riihimäki-rallin avaus-EK netti-tv:ssä

Riihimakirallilogo2012kevyt.jpg

Rallin SM-sarjan avauserikoiskoe ajetaan Riihimäen raviradalla nyt lauantaina 14.1. kello 12 alkaen. 1,6 km:n mittaisen yleisö-EK:n tapahtumia voi seurata Riihimäki-rallin Internet-sivuilta suorana lähetyksenä.

Riihimäen Urheiluautoilijoiden 50-vuotisjuhlaralli käynnistyy kahden edellisen Riihimäki-rallin tapaan raviradalla yleisön edessä ajettavalla erikoiskokeella. Raviradan tiestöä on jäädytetty, ja EK ajetaan suunnilleen alkuperäisessä muodossa. Ohjelmassa on edellisten rallien tapaan katsomon edessä oleva hyppyri.

Uuden SM-kauden startti tapahtuu katetun katsomon edestä kello 12 alkaen. Lähes 80 auton letkaa lähtee vetämään numerolla 1 kilpailun vahva ennakkosuosikki, nelivetojen kaksi edellistä suomenmestaruutta voittanut karkkilalainen Juha Salo.

Ralli on parasta paikan päällä, mutta jos raviradalle tai seitsemälle metsä-EK:lle ei pääse seuraamaan kilpailijoiden edesottamuksia, SM:n alkumetrejä voi seurata netti-tv:stä. Riihimäki-rallin nettisivuilla www.riihimakiralli.fi alkaa kilpailupäivänä noin kello 11.29 lähetys, jossa on ennen kello 12.01 tapahtuvaa starttia ennakkotunnelmia edessä olevasta SM-kaudesta.

Riihimäki-rallin reitti julkistetaan 14.1. kello 10. Reittikartan ja osanottajaluettelon sisältävien rallipakettien myyntipaikat selviävät rallin nettisivuilta. Reittikartta toimii kahden hengen pääsylippuna erikoiskokeille.

Raviradan jälkeen ajetaan kaksi EK:ta Riihimäen pohjoispuolisilla alueilla. Kilpailukeskuksessa Pohjolanrinteen koululla olevan 30 minuutin huoltotauon jälkeen ohjelmassa on toinen kolmen EK:n lenkki. EK:t 5 ja 6 ajetaan uudelleen toisen huoltotauon jälkeen. Maaliin rallin kärki saapuu kello 19.
(-PV)