"$lang='en'""$lang='en'"
SuomeksiIn English

 

Kosti Katajamäellä kova kilpailutahti

Junioreiden MM-sarjan kuski mukana SM Itärallissa

Kosti Katajamäki palasi Kreikan Akropolis-rallista maanantai-iltana. Junioreiden MM-osakilpailu päättyi tekniseen vikaan johtopaikalta. Nyt matkalaukut on taas pakattu ja Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne suuntaavat katseensa lauantaiseen SM Itäralliin. Joensuun ympäristössä korkataan SM-sarjan kesäkausi.

MM-sarjassa super 1600 -luokan Suzukilla ajava Katajamäki kilpailee kotisuomessa täysin erityyppisellä ison N-ryhmän Mitsubishillä.

- Autothan ovat aivan erilaiset ja niin myös sitten ajotekniikkakin. Keskiviikon testeissä piti taas oikein miettiä, että milläs autolla tässä ajetaan. Ihan niin hyvin tämä auto ei sovi nyt käteen kuin Suzuki. Testierikoiskokeella auton voimansiirrossa oli myös vähän ongelmia, mutta nyt se on korjattu. Eiköhän tämä tästä, Katajamäki puntaroi.

- Kilpailu on aina kilpailu, ja kilpailussa yritetään aina voittaa. Nyt täytyy kuitenkin olla realisti. Hölmöillä ei saa, joten vauhti sovitetaan sen mukaan. Jos ei lähde kulkemaan, niin sitten sovitetaan vauhti sellaiseksi, että päästään maaliin. Kokemuksensaanti nelivetoautosta on kuitenkin osa tämän projektin tärkeimpiä tavoitteita, kuski mietti.

SM Itärallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta. Tiestö itärajalla on kerrassaan hienoa ja kuskien ylistämää. Katajamäki ja Alanne starttaavat kisaan numerolla 23.