"$lang='en'""$lang='en'"
SuomeksiIn English

 

Mukaan lisää MM-tason vauhtimittareita

Katkeaako Lindholmin voittoputki?

Tampereen ympäristössä ajetaan tulevana lauantaina SM Exide-ralli, joka on jo useina vuosina ollut osa Neste Ralliin osallistuvien kilpailijoiden testiohjelmaa. Näin tänäkin vuonna, kun Suomessa parhaillaan testaava Skoda ilmoitti kisaan mukaan ykkösmiehistönsä, Toni Gardemeisterin ja Paavo Lukanderin Skoda Fabia WRC:llä. Kotimaan kova kärki ei kuitenkaan tehdaskuljettajia kumartele, vaan haaste otetaan vastaan ja vauhti pannaan kohdalleen.

Sebastian Lindholm pääsi livahtamaan SM-pisteissä Jouni Ampujan ohi kolme viikkoa sitten ajetussa Joensuun SM-rallissa. Jos Gardemeister on kotimaisen vauhdin mittarina, niin kyllä sitä on varmasti Lindholmkin. Kokemusta ja ajokilometrejä on miehellä jo pitkän uran vuoksi paljon muita enemmän. Siihen kun lisätään toimiminen tiiviissä yhteistyössä Peugeotin tehdastiimin kanssa, heille aktiivinen testaaminen ja tiimin kolmannen auton luotsaus tämän vuoden Neste Rallissa, niin vastus on varmasti MM-sarjan tasolla. Itseasiassa miehen hallinta kesäralleissa on ollut niin vankkaa, että edellisen kerran hänet on SM-sarjan sorakisoissa onnistunut voittamaan Juha Kangas kotiteillään vuoden 2001 Lapuan SM-rallissa.

Varteenotettavaksi haastajaksi tällä kaudella nousseen Jouni Ampujan voittoa odotettiin jo Joensuussa, mutta toisin kävi. - Lukkojen tietokoneohjelmassa oli ongelmaa, jonka johdosta auto kävi mahdottoman huonoksi ajaa. Boksia käytettiin tässä välissä Englannissa ja nyt kaikki toimii niin kuin pitää, Ampuja kertoi. Hän kävi eilen hiomassa auton ja miehen kuntoon Joutsa seudulla:-Molemmat toimii. Pääsin ajamaan noin 50 km nopeaa tietä ja sain hyvän vireen päälle.

SM Exide-rallin reitti mukailee tänä vuonna hyvin pitkälle viimevuotista, joten tiet ovat kilpailijoille tuttuja:- Reitti on paljon helpompi, kuin edellisessä kisassa Joensuussa. Erojen tekeminen onkin siksi vaikeampaa, Ampuja huomauttaa. Gardemeisterin hänkin toivottaa tervetulleeksi kisaan mukaan: - On mukava mitata vauhtiaan heihin. Kyllähän Tonin pitäisi ehdottomasti voittaa tuollaisella kalustolla, Ampuja tunnustaa. Itse ajan sen minkä pystyn. Nyt ei olla ainakaan niin hukassa kuin Joensuussa. Tai sitten pitää alkaa keksiä uusia selityksiä, vitsailee Ampuja tyypillinen pilke silmäkulmassaan.