"$lang='en'""$lang='en'"
SuomeksiIn English

 

Kakko ylläpitää ajorutiinia Pirelli-rallissa

Rallin SM-sarjassa on kahden kuukauden tauko. Ison N-ryhmän SM-pisteissä kolmantena oleva Marko Kakko pitää ajorutiinia yllä ensi lauantain Pirelli-rallissa. Vaikka Tampereen seudulla ei SM-pisteitä olekaan tällä kertaa jaossa, Kakko pitää osallistumista erittäin tärkeänä.

- SM-sarjan tauon aikana on hyvä ajaa kovatasoinen kilpailu, jotta kuski, kartturi ja auto pysyvät kilpailukykyisinä. Etenkin kun Pirelli -ralli on lisäksi nuotitettava kilpailu, niin osallistuminen on oikeinkin viisasta. Nuotitusta ei voi näet koskaan treenata liikaa, Kakko sanoo.

Pirelli-rallin ehdoton tähti on Fordin WRC-tallin Markko Märtin, joka testaa vauhtiaan jo MM Nesterallia varten. Lisäksi mukana on koko joukko kotimaisia huippukuskeja sekä peräti kolmisenkymmentä ulkolaista kuljettajaa, mm. Märtinin tavoin MM-sarjaa kiertävä, mutta yksityiskuskitallin Fordilla ajava Anthony Warmbold.

- Lähtöluettelo on suomalaisten osalta melkein SM-osakilpailun tasoa. Kansainvälinen kaarti ajaa vähän erilaisilla autoilla, mutta mielenkiintoista lisäväriä hekin tuovat.

- Isossa N-ryhmässäkin on todella kovia nimiä. Tavoitteena on ajaa ehjä kilpailu ja saada auton säädöt mieluisiksi syksyn SM-ralleja varten. Sijoitustavoite on kolmen joukkoon, Kakko miettii.

Kilpailussa kaasutellaan kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on vajaa 100 kilometriä.