"$lang='en'""$lang='en'"
SuomeksiIn English

 

Kohta jyrähtää käyntiin Keravalla

nikara.JPG - pienennetty

Keravalla kaikki valmiina Ralli SM -sarjan päätöskilpailuun. Jarkko Nikaran huoltoteltta ja kilpa-auto ovat valmiina odottamaan kuljettajaparia paikalle. Nikara taistelee tiukasti SM1-luokassa mitaleista. Kultaisen mitalin taitavat ratkaisevat keskenään Juha Salo ja Joonas Lindroos, riippumatta siitä ajavatko maaliin. Jarkko Nikara ja Ari Vihavainen ovat se kaksikko, joka on vahvimmin kiinni pronssimitalin syrjässä, mutta kilpailun tapahtumien mukaan taistoon saattavat liittyä myös Riku Tahko ja Jussi Tiippanakin.

Samoin kaksivetoisten SM2-luokassa nähdään kiivas taistelu mitaleista. Vaikka Kalle Pinomäki onkin jo 15 pisteen karkumatkalla, on takana melkoinen kaarti haastajia, nuoria "nälkäisiä" kuljettajia, joilla on varmasti halu suistaa Pinomäki "valtaistuimeltaan". Esapekka Lappi, Jukka Korhonen, Ville Hautamäki ja Jaro Kinnunenkin vielä ovat niitä kuljettajia, joita kannattaa päivän aikana seurata mitalitaistoa ajatellen. Kovaa sieltä takaa tulee muitakin. Erityisesti Marko Mänty on tuttu nimi SM2-luokan kärkitaistoissa, mutta valitettavan moni tekninen keskeytys on vienyt Männyltä mahdollisuuden mitaleille.

Tästä kaikesta voi siis hyvin päätellä, että mielenkiintoinen rallipäivä on tulossa. SM-luokkien lisäksi seurattavaa riittää myös junioreiden SM-sarjalaisten, Vetomiesten ja historicienkin luokissa. Teemu Asunmaa on on noin 12 pisteen verran johdossa ennen Matias Kauppista. Janne Korhonen on tässä vaiheessa ennen Keravan kisaa pisteissä kolmantena, mutta tilanne hänen kannaltaan nyt vähän vaikeutui. Korhosen osallistuminen nimittäin evättiin eilen nuotitusaikana ajetun ylinopeuden vuoksi, ja nilsiäläinen pakkasi tavarat ja lähti kohtiin.

Aamulla lämpötila on nyt yhdeksän asteen paikkeilla, iltapäiväksi luvataan noin viiden asteen nousua ja puolipilvistä. Rallisääkin on siis mitä parhain. Ralli starttaa kello 9.01 Keravan Klondyken pihalta. Kilpailijat ajavat viisi metsäerikoiskoetta ja tulevat Klondykeen huoltoon noin klo 12.30. Puolen tunnin huollon jälkeen rallikaravaani kiertää samat viisi pätkää ja tulevat jälleen huoltoon samaan paikkaan. Viimeinen erikoiskoe ajetaan Alikeravalla Myllynummen alueella. Kilpailijoita odotetaan maaliin heti klo 19:n jälkeen.