Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

13.03.2005 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäki voitti Mikkelin SM-rallin ja samaa hän tavoitteli lauantaina Laukaallakin. Talvikauden viimeinen SM-osakilpailu ei sujunut kuitenkaan toivotusti. Neljännellä erikoiskokeella ajokki lipsahti lumipenkkaan ja nostotalkoissa aikaa kului peräti lähes yhdeksän minuuttia. Katajamäki oli Peugeot 206 WRC -autollaan tuolloin yhden pohja-ajankin kaasutelleena kilpailun toisena ja hyvissä hyökkäysasemissa vain kaksi sekuntia piikkipaikasta.

- Nelospätkällä oli paljon pomppuja ja teräviä rytkyjä. Yhdessä vasemmassa mutkassa osuin ehkä johonkin, joka tyhjensi vasemman eturenkaan. Päästiin muutama mutka eteenpäin, ja auto vain puski suoraan. Mentiin lumipenkan läpi ja auto jäi mahastaan kiinni hankeen. Onneksi päästiin jatkamaan, vaikka hyvä sijoitus tietysti menikin, Katajamäki kertoi.

Katajamäki sijoittui lopulta ison A-ryhmän kymmenenneksi eikä saanut palkinnoksi SM-pisteitä. Kisan voitti Juuso Pykälistö.

Talvikaudesta jäi kaiken kaikkiaan hyvin positiivinen maku. Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne ovat kyenneet jo voittamaan ja lisäksi kaksikko on saanut nimensä erikoiskokeiden pohja-aikatilastoihin useammankin kerran. Debyytti WRC-auton ratissa oli onnistunut.

- Talvi sujui ehkä jopa paremmin mitä etukäteen ajateltiin. Päästiin heti kärkikamppailuihin mukaan. Kesäkaudesta voi tulla aika mielenkiintoinen. Silloin pyritään ottamaan lisää voittoja, Katajamäki lupasi.

Rallin SM-sarja jatkuu vasta kesäkuussa. Jo kahden viikon kuluttua Katajamäki ajaa Portugalissa ja huhtikuun lopussa on vuorossa junioreiden MM-sarjan seuraava osakilpailua Italian Sardiniassa. Ulkomaan kilpailut Marcus Grönholmin suojatti ajaa etuvetoisella Suzuki Ignis Super 1600 autolla.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa