Juniorit

Facebook Twitter Email Pinterest

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja

RSJM

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjalla on pitkät perinteet, sillä sitä on ajettu vuodesta 1969 saakka. Mestaruuden nimiinsä kirjanneiden listalla on monta tuttua nimeä, kuten Markku Alén, Marcus Grönholm, Juha Salo ja Teemu Asunmaa.

Kaudella 2024 kuusi osakilpailua

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja tarjoaa kaikille AKK:n myöntämän junioriluokan kilpailijalisenssin omaaville kilpailijoille mahdollisuuden kilpailla mestaruudesta. Kauden päätteeksi jaossa on Rallin Suomen Juniorimestaruus.

Kaudelle 2024 RSJM uudistuum jonka myötä RSJM-sarjan kilpailijat ajavat nuotista ja kilpailtavina luokkina ovat SM1-SM5-luokat sekä SC1-luokka. Teoriassa junioriluokan kilpailijalla on siis mahdollisuus voittaa Rallin Suomen Juniorimestaruuden lisäksi myös yleisen luokan Suomen mestaruus. 

Tittelistä kilpaillaan yhteensä kuudessa osakilpailussa, joista kaksi ajetaan talvella, kolme kesällä ja yksi syksyllä. Kaikki kilpailut ajetaan Ralli SM -sarjan osakilpailujen yhteydessä. 

Osallistumisen edellytykset ja sarjatitteli

Sarjaan voivat osallistua kaikki AKK:n myöntämän junioriluokan kilpailijalisenssin omaavat kilpailijat. Kuljettajille ei ole yläikärajaa.

Sarjassa kilpaillaan kuudessa eri luokassa, joista palkitaan yksi Rallin Suomen Juniorimestari. Näin ollen tittelistä pystyy kilpailemaan mahdollisimman monipuolisella kilpailukalustolla, antamatta kuitenkaan kalustollista tasoitusta kilpakumppaneihin nähden.

Myös Nuorilla oma SM-tason rallisarja

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan yhteydessä kilpaillaan myös Nuorten, alle 18-vuotaiden kuljettajien suomenmestaruudesta. Sarjassa kilpaillaan V1600-luokan autoilla SM4-luokan yhteydessä, ja sarjaan voi osallistua 1-ohjaajana sen vuoden alusta, kun kilpailija täyttää 15 vuotta. Kilpailut ovat ennakkotutustuttavia. 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 138 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 113 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 79 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 78 pistettä KoMoKe (R5)
5. Tommi Jylhä / Kimmo Nevanpää 52 pistettä JyvUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2025

     1. 17.-18.1. SM Ralli, Kuopio
     2. 30.1-1.2. 60. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
     3. 7.-8.3. SM Savonlinna Ralli, Savonlinna
     4. 23.-24.5. SM Länsirannikon Ralli, Turku
     5. 11.-12.7. SM Ralli, Kouvola
     6. 15.-16.8. SM Ralli, Lahti
     7. 26.-27.9. SM Seinäjoki Ralli, Seinäjoki

SM-sarja sosiaalisessa mediassa