Facebook Twitter Email Pinterest

Formula 3 -kuljettaja Tristan Charpentier ja KMS Racing yhdessä kansainväliseen rallikauteen 2024

29.02.2024 / KMS Racing -tiedotus

Ranskalainen junioriformuloissa ahkerasti kilpaillut ja rallin puolelle vaihtanut Tristan Charpentier ottaa seuraavan askeleen urallaan vaihtaen Rally3-luokan nelivetoiseen Ford Fiestaan. Tuusulalaisen KMS Racingin kanssa kilpailevan 23-vuotiaan kuljettajan ohjelmaan kuuluun niin MM-, EM-, kuin SM-rallejakin.

Ranskalainen kilpa-autoilija Tristan Charpentier kilpailee KMS Racingin kalustolla kaudella 2024. Indy Pro 2000, Super Formula, ja Ison-Britannian Formula 3 -sarjoissa kilpailleen nuoren ranskalaiskuljettajan kausi alkaa SM Tuuri Rallista sisältäen niin MM- kuin EM-rallejakin. Charpentier vaihtoi formularadat rallipoluille viime vuonna, ja debytoi tänä vuonna ensimmäistä kertaa urallaan nelivetoisen Ford Fiesta Rally3:n puikoissa Tuurissa.

-Minulta on kysytty usein, miksi vaihdoin formulat ralliin. Halusin haastaa itseäni uudella lajilla, ja ralli on merkittävästi erilaista formuloihin verrattuna. Pidän erityisesti siitä, kuinka rallissa tiet ovat pinnaltaan ja luonteeltaan niin erilaisia, eikä kahta samanlaista pätkää ole. Olen innoissani uudesta haasteesta urallani, Charpentier kertoo.

Ranskalaiskuljettajan tulevan vuoden kilpailukalenteri sisältää runsaasti kilpailuita niin Suomessa kuin Euroopassa KMS Racingin kanssa.

-Aloitamme vuoden Tuurista ensi viikolla, jonka jälkeen keskitymme Kroatian MM-ralliin. Kilpailukalenterissani on alustavasti myös Portugalin, Puolan, Kreikan, sekä Keski-Euroopan MM-rallit. Lisäksi tarkoitus on kilpailla Ruotsin EM-rallissa sekä ainakin yhdessä SM-sarjan kilpailussa Tuurin lisäksi, näillä näkymin Lahden osakilpailussa, Charpentier taustoittaa.

Kilpailtuaan formulaluokissa niin Euroopassa, Aasiassa, kuin Pohjois-Amerikassakin, ranskalaiskuljettaja hyppäsi ensi kertaa ralliauton puikkoihin viime vuonna kilpaillen Ranskan mestaruussarjassa. KMS Racingin valinta seuraavan kehitysaskeleen kumppaniksi tuntui 23-vuotiaasta luonnolliselta, ja tavoite tulevalle kaudelle on luoda vahvat perustukset tulevaisuudelle.

-KMS Racing tuntui ammattimaiselta heti alusta alkaen. Heillä on myös läheiset kontaktit Puolan M-Sportiin, mitä arvostan paljon. Tulemme myös Jussin (Kumpumäki) kanssa hyvin toimeen, hänen kanssaan löysimme nopeasti yhteisen kielen. KMS Racingin kanssa kilpaileminen tulevalla kaudella tuntui oikealta ratkaisulta.

-Kauden 2024 ensisijainen teema on oppiminen, sekä nelivetoautolla ajamisesta että pidempien MM-rallien ajamisesta. Ranskan asfalttisarjan taso on verrattain korkea, ja sijoituin siellä viime kaudella hyvin. Odotan, että vauhtini riittää erityisesti asfaltilla lähelle WRC3-luokan kärkeä. Mitä tulee Tuuriin, on mielenkiintoista nähdä, miten vauhtini vertautuu suomalaiskuljettajiin, jotka eittämättä ovat nopeimpia lumella, Charpentier päättää.  

Kuva: Tristan Charpentier

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa