Facebook Twitter Email Pinterest

Grönholm joutui peruuttamaan osallistumisensa rallin SM-finaaliin

26.09.2023 / Marko Mäkinen

GRX-Sontek Teamin Niclas Grönholm ja Antti Linnaketo ovat joutuneet peruuttamaan osallistumisensa kauden viimeiseen rallin SM-osakilpailuun Kokkola Ralliin. ”Jouduimme keskeyttämään viime viikonlopun testirallin Karkkilassa, ja emme saaneet tällä aikataululla tarvittavia varaosia Suomeen, joten kauden SM-finaali jää valitettavasti meiltä ajamatta”, Grönholm toteaa.
 
SM1-luokan yhteispisteissä kuudentena ajava Niclas Grönholm ja Antti Linnaketo eivät pääse päättämään Citroën C3 R5:lla SM-rallikauttaan tulevana viikonloppuna Kokkolaan. Viime lauantaina kaksikko kilpaili testimielessä Karkkilan Kaloppi-rallissa, jonka he joutuivat keskeyttämään. 

Auton korjaamiseen tarvittavia varaosia ei ollut käytettävissä ja uusien varaosien toimitus ja auton kuntoon saattaminen olisi venynyt joka tapauksella viikonlopulle, joten pyyhe oli valitettavasti heitettävä kehään. Grönholm ja Linnaketo piti lähteä reitille lähtönumerolla 7.

- Harmittaa, että kautemme SM-sarjassa päättyi näin. Valmistelut Kokkolaan olivat hyvällä mallilla. Ajoimme ennen Kaloppi-rallia hyvät testit, joissa saimme säädettyä autoamme jälleen kerran nopeammaksi ja paremmin ajotyyliini sopivaksi.

- Automme on tällä hetkellä säädöiltään parhaimmassa jamassa, mitä se on koko kauden aikana ollut. Olisi ollut kiva nähdä, että olisiko vauhtimme ollut Kokkolassa taas askeleen lähempänä kärkeä. Itse uskon, että asia olisi ollut niin. Mutta ei voi mitään, Grönholm harmittelee.

Kokkolan SM-ralli käynnistyy perjantaina kolmella erikoiskokeella klo 18:18 alkaen.Ralli jatkuu lauantaina klo 10:01. Päivän aikana ajetaan kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta (96,37 km). Kauden viimeisen SM-rallin kokonaispituus on 415 km, josta erikoiskoekilometrejä on 105,65 km. Voittajia odotetaan rallin maaliin klo 21:30 alkaen. 

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa