Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

15.02.2007 /

Rallin SM-sarja jatkuu lauantaina Nilsiässä. Toni Klemets avasi rallikautensa ison N-ryhmän neljännellä sijalla, ja on nyt kahden osakilpailun jälkeen SM-pisteissä kuudentena. Nilsiässä turkulainen aikoo summata lisää pisteitä.
- Yritetään päästä vielä vähän lähemmäs kärkeä. En yritä kuitenkaan tavoitella kuuta taivaalta. Sijoitus jonnekin sijojen 3-5 paikkeille olisi hyvä, johon voisi olla tyytyväinen talvirallissa. Jostain syystä talvi on ollut minulle aina kesää hankalampi, joten yritetään petrata taas vauhtia ja tehdä ehjä suoritus, Klemets sanoo.

Etelä-Suomen rallikuskit joutuivat kauteen kokolailla kylmiltään ja ilman tärkeää auton testiä. Lunta kun ei Turun seudullakaan tammikuussa vielä ollut. Nyt talven tultua Klemets on tiiminsä kanssa päässyt säätämään ja testaamaan autoa.
- Olemme päässeet testaamaan parinakin päivänä. Auto on selvästi kehittynyt, ja olen hyvällä ja levollisella mielellä, Mitsubishi Lancer Evo IX -autolla kilpaileva Klemets miettii.

Nilsiän varmasti vauhdikkaille ja lumisille erikoiskokeille Klemets saa rinnalleen tutun kartanlukijansa Panu Plosilan. Kauden avanneen Arctic Lapland -rallin aikaan Plosila jännitti synnytysosastolla.
- Panu on nyt takaisin vieressä ja on varmasti intoa täynnä. Kaveri teki pienen ralliautoilijan, Klemets virnistää.

Lauantaisen osakilpailun erikoiskoepituus on peräti 107 kilometriä. Klemets muistelee, että hän ajoi Nilsiässä viimeksi vuonna 2002, jolloin hän kilpaili ensimmäistä kertaa SM-sarjassa.
- Hyvä että on vähän enemmän kilometrejä. Muistaakseni siellä oli aika monenlaista tietä ja paljon rytminvaihdoksia samalla erikoiskokeella. Ihan tosissaan siellä taas lumipenkkojen välissä ruuvata, Klemets puntaroi.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa