Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Välimäki

15.02.2007 / Jussi Välimäki

Ralliautoilun Suomen Mestaruussarjan kolmas osakilpailu kaasutellaan lauantaina Tahko SPA SM-rallissa Nilsiässä. Kolme viikkoa sitten Arctic Lapland Rallissa toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle dramaattisesti kilpailun keskeyttämään joutunut Jussi Välimäki II-kuljettajansa Jarkko Kalliolevon kanssa suuntaavat SM-sarjan uuteen osakilpailuun tavoitteinaan tehdä kilpailun nopein suoritus ja nousta samalla A-ryhmän SM-pisteissä ylöspäin. Kahden osakilpailun jälkeen Jussi ja Jarkko ovat sijalla 5.

- Arctic Lapland Rallissa moottorimme hajosi pitkän kilpailun kalkkiviivoille, jonka seurauksena hyvät SM-pisteet valuivat kanssakilpailijoidemme taskuun. Emme kuitenkaan lannistuneet, vaan olemme kuluneet kaksi viikkoa tehneet hartiavoimin töitä ollaksemme entistä kilpailukykyisempiä nyt lauantaina ajettavassa Nilsiän SM-rallissa, totesi huhtikuussa Aasian-tyynenmeren rallisarjaan suuntaava Välimäki.

Uuden moottorin myötä Välimäen ralliauto, A-ryhmäläinen Mitsubishi Lancer Evolution VII on saanut lisää voimaa. Myös voimansiirron ja alustan osat on huollettu, joten kangasalalainen rallikaksikko suuntaa Nilsiän rallireitille toiveikkain mielin.
- Kilpailuun valmistautuminen on mennyt positiivisesti työntäyteläisissä merkeissä. Ralliautomme on ennakkotesteissä tuntunut vahvalta, joten hinku kisabaanoille on kova. Tavoitteemme on asetettu kilpailun voittotaisteluun, joskin niin varmasti monella muulla kuljettajalla. Vaikka startti tapahtuu vasta lauantaina, haluankin jo nyt jakaa kiitosta kaikille tiimimme jäsenille - jokainen ukko on tehnyt fantastista työtä. Olisi mukava palkita heidän työpanoksensa voitolla, visioi Välimäki.

Nilsiän SM-ralli on kilpailukauden uutuusralli. Edellisen kerran SM-pisteistä on Pohjois-Savossa ajettu vuonna 2002. Silloin ei Jussia eikä Jarkkoa viivalla nähty, joten lauantaina Tahkovuoren ympäristössä kaasuteltavat erikoiskokeet ovat heille ja monelle muulle rallikuljettajalle entuudestaan tuntemattomia.
- Yksi suuri osa kilpailua on tutustuminen rallireittiin eli nuotitus. Koska erikoiskokeet ovat meille uusia, on huomenna perjantaina tärkeää saada raapustettua paperille tarkka nuotti. Yhteistyömme niin kabiinissa kuin sen ulkopuolella on kulunut kaksi vuotta ollut saumatonta, joten laitetaan peukut pystyyn myös tekniikan suhteen, tuumaili Välimäen II-kuljettaja Jarkko Kalliolepo.

- Lähtönumeromme (14) on fantastinen. Meidän ei Arctic Lapland Rallin tavoin tarvitse aurata tiestöä kanssakilpailijoillemme vaan voimme vetää isoa kovaa parhaan pidon saattelemana. Parhaat lähtökohdat onnistuneelle kilpailulle on siis olemassa. Toivotaan nyt, että osaamme hyödyntää ne, strategioi Välimäki.

Jussin kotisivujen galleriasta löydät niin kuvia kuin incar -videon torstaiselta testierikoiskokeelta Hankasalmella.
www.jussivalimaki.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa