Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Välimäki

09.03.2007 / Jussi Välimäki

Kansainvälinen ralliautoilija Jussi Välimäki II-kuljettajansa Jarkko Kalliolevon kanssa kaasuttelevat lauantaina kilpailukauden neljännessä SM osakilpailussa JuiceTuningin ylläpitämällä A-ryhmäläisellä Mitsubishi Lancer Evolution VII ralliautolla. Edessä on kilpailukauden viimeinen lumella ajettava rallikilpailu. Laukaan kunnan alueella kaasuteltava ralli sisältää Suomen MM-rallista tuttuja keskisuomalaisia erikoiskokeita sekä noin 108 erikoiskoekilometriä.

Portugalin lämmöstä Suomen kevättalveen palanut Välimäki huokuu intoa ja itseluottamusta, sillä talven kolmessa aikaisemmassa SM-rallissa vaivanneet moottoriongelmat on nyt saatu selvitettyä. Moottorin suutinvian seurauksena Välimäki II-kuljettajansa Jarkko Kalliolevon eivät ole päässeet haluttuun vauhtiin ja siten haastamaan niin A-ryhmän kuin yleiskilpailun kärkikuljettajia. SM Peurunkarallissa A-ryhmän kakkossijaa pitävä kangasalalainen rallikaksikko aikoo laittaa tuloslistan aikaisemmista SM-kilpailusta eroavaan järjestykseen.

- Laukaan ympäristö on meille tullut tutuksi pääsääntöisesti Suomen MM-rallin osalta. Olen osallistunut siihen kahdeksan kertaa ja jokaisella kerralla on laukaalaisia rallipolkuja sahattu suuntaan tai toiseen. Edessä on varmasti fantastinen rallikilpailu, sillä uskon niin erikoiskokeiden kuin ralliautoni soveltuvan entistä paremmin lapaseeni, analysoi Välimäki.

- Fiilikset on erinomaiset. AM-Works Juha Martikainen on saanut selvitettyä ralliautomme moottoria vaivanneet ongelmat. Myös jousitus sekä rengaspuoli ovat saaneet päivityksiä. Ajoimme ennakkotestit keskiviikkona Jämsässä ja olin todella vakuuttunut ralliautomme kilpailukyvystä. Jussilla on myös ennennäkemätöntä virtaa ranteissaan, joten uskon olevamme lauantaina erittäin kilpailukykyisiä, visioi Välimäen II-kuljettaja Jarkko Kalliolepo.

Jussi ja Jarkko starttaavat kauden neljänteen SM-kilpailuun numerolla 8. Normaalisti tämä lähtöpaikka on taannut erinomaiset olosuhteet, sillä tie on edellä lähteneiden kilpailijoiden toimesta puhdistunut irtolumesta. Koska lauantaiksi on luvattu jopa +5 asteen lämpötiloja, ei irtolumi juurikaan poistu tien pinnasta vaan se pakkaantuu sohjoksi. Näinhän kävi kolmisen viikkoa sitten ajetussa Tahko SPA SM-rallissa, jossa kilpailijat mittailivat paremmuuttaan nollakelissä.

- Sääennusteiden mukaan kilpailukelistä on tulossa lauha ja vesisateinen. Tien pinta muuttuu rallirenkaiden alla nopeasti sohjoksi ja se voi taas aiheuttaa meille erittäin liukkaita olosuhteita. Ei kuitenkaan surra sitä etukäteen vaan laitetaan hanaa ensimmäisen erikoiskokeen alussa ja kiristetään loppua kohden. Meillä on kovat menohalut, sillä tarvittaessa voisimme ajaa vaikka Uuteen-Kaledoniaan saakka, vitsaili Välimäki koskien kuukauden päästä alkavaa Aasian-tyynenmeren rallisarjan pestiä.


Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa