Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

12.06.2007 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäki valmis palaamaan SM-kärkeen

Ralli SM -sarjassa iloisesti aloittanut Kosti Katajamäki on valmiina palaamaan voittokantaan Keravan osakilpailussa lauantaina. Talvikauden voitolla aloittanut Katajamäki on SM-pisteissä neljän osakilpailun toisena, kun sarja palaa pitkän kolmen kuukauden kevättauon jälkeen kesän soralle. Katajamäki ja kartanlukija Lasse Hirvijärvi jatkavat rallivuottaan jo tutulla RRE-rallin Mitsubishi Lancer Evolution IX huippuautolla.

- Tavoitteena on nousta takaisin SM-kärjeen. Painetaan päälle minkä pystytään ja osataan. Auto ainakin on tosi hienossa kunnossa. Pari testijaksoa olen päässyt ajamaan nyt kesäkelillä, Katajamäki sanoo.

Ison N-ryhmän SM-sarjan kärjessä ajaa Juha Salo (43 p.), josta Katajamäki on jäänyt vain 2,5 pistettä. Katajamäki sanoo, että kesän soraralleissa hänen vauhtinsa tulee entisestään nousemaan.- Onhan se selvä, että ensimmäinen soraralli muutamaan vuoteen N-ryhmän autolla ei tule olemaan mikään helppo juttu. Satsaan kuitenkin heti jo ensimmäiseen erikoiskokeeseen, sillä jos yhdenkin mutkan ottaa varmistellen, niin tässä ryhmässä putoaa heti pois kärkitaistelusta. Sen verran kovaa kaikki pojat ajavat. Kun hyvä rytmi löytyy, niin vauhtia pitäisi kyllä olla, Katajamäki miettii.

Keravan osakilpailussa ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joista yksi on MM-sarjan kaltainen yleisöerikoiskoe. Katajamäki starttaa matkaan numerolla kaksi.

- Kesällä kuski pystyy paremmin käyttämään auton ominaisuuksia ja tien koko leveyttä. Talvella mennään kuitenkin aika usein urissa. Kun luottaa autoon ja renkaisiin, ja saa ajolinjat kohdalleen, niin vauhti on kyllä hurjaa. Kesä sopii minulle ja minun ajotyylilleni ehkä vielä talveakin paremmin, Katajamäki tietää.

Lisätietoja:
www.kostiwrc.com
Kosti 045 111 9430

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa