Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

07.07.2007 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäki väisti ulosajanutta, ja joutui itsekin keskeyttämään

Rallin SM-sarjan (ryhmä yli N, 2000 cc) kärkimiehenä Kouvolan osakilpailuun startannut Kosti Katajamäki koki kovia. Hän kävi kovaa sekuntitaistelua rallin kärkisijoista, mutta viidennellä erikoiskokeella Katajamäen ja kokeneen kartanlukija Lasse Hirvijärven kisa loppui.

Mitsubishi Lancer Evolution IX -auto vaurioitui kevyessä ulosajossa niin, että matkaa ei voinut enää jatkaa. Mutta onnettomuuteen johtanut tilanne oli vähintään eriskummallinen, jopa vaarallinen.

- Daniel Sordo oli ajanut ulos, ja hänen autonsa oli katollaan tiellä. Kukaan ei ollut varoittamassa meitä, vaan tulimme mutkan takaa siihen paikkaan ihan täyttä vauhtia. Ei jäänyt mitään muuta vaihtoehtoa, kuin yrittää vain olla osumatta autoon ja tiellä olleisiin ihmisiin. Yritin äkkiä kiertää, ja käänsin auton ojaan. Siellä ollut kivi taittoi oikean puolen eturenkaan auton alle, ja meidänkin kisa loppui siihen. Harmittava juttu, mutta minkäs sille voi. Onneksi ei kuitenkaan käynyt pahemmin, Katajamäki selvitti.

Kisan voittoon ajoi WRC-autolla Ari Vihavainen. N-ryhmän ykköseksi ajoi Jari Ketomaa, joka jäi Vihavaisen yleiskilpailuvoitosta vain 0,1 sekuntia.

SM-sarjan yhteispisteissä Katajamäki putosi nyt kärkipaikalta kolmanneksi. Keltaiset ovinumerot seuraavaan kisaan otti Juha Salo, joka nousi ykköseksi. Ketomaa (57 p.) on toisena ja Katajamäen saldo näyttää 52,5 pistettä. Sarja jatkuu syyskuun ensimmäisenä päivänä Uudessakaupungissa.

www.kostiwrc.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa