Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

07.07.2007 /

Kosti Katajamäki väisti ulosajanutta, ja joutui itsekin keskeyttämään

Rallin SM-sarjan (ryhmä yli N, 2000 cc) kärkimiehenä Kouvolan osakilpailuun startannut Kosti Katajamäki koki kovia. Hän kävi kovaa sekuntitaistelua rallin kärkisijoista, mutta viidennellä erikoiskokeella Katajamäen ja kokeneen kartanlukija Lasse Hirvijärven kisa loppui.

Mitsubishi Lancer Evolution IX -auto vaurioitui kevyessä ulosajossa niin, että matkaa ei voinut enää jatkaa. Mutta onnettomuuteen johtanut tilanne oli vähintään eriskummallinen, jopa vaarallinen.

- Daniel Sordo oli ajanut ulos, ja hänen autonsa oli katollaan tiellä. Kukaan ei ollut varoittamassa meitä, vaan tulimme mutkan takaa siihen paikkaan ihan täyttä vauhtia. Ei jäänyt mitään muuta vaihtoehtoa, kuin yrittää vain olla osumatta autoon ja tiellä olleisiin ihmisiin. Yritin äkkiä kiertää, ja käänsin auton ojaan. Siellä ollut kivi taittoi oikean puolen eturenkaan auton alle, ja meidänkin kisa loppui siihen. Harmittava juttu, mutta minkäs sille voi. Onneksi ei kuitenkaan käynyt pahemmin, Katajamäki selvitti.

Kisan voittoon ajoi WRC-autolla Ari Vihavainen. N-ryhmän ykköseksi ajoi Jari Ketomaa, joka jäi Vihavaisen yleiskilpailuvoitosta vain 0,1 sekuntia.

SM-sarjan yhteispisteissä Katajamäki putosi nyt kärkipaikalta kolmanneksi. Keltaiset ovinumerot seuraavaan kisaan otti Juha Salo, joka nousi ykköseksi. Ketomaa (57 p.) on toisena ja Katajamäen saldo näyttää 52,5 pistettä. Sarja jatkuu syyskuun ensimmäisenä päivänä Uudessakaupungissa.

www.kostiwrc.com

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa