Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

01.09.2007 /

Rallin SM-sarjan toiseksi viimeinen kilpailu ajettiin tänään Uudessakaupungissa. Jo alkurallista kävi selväksi, että A-ryhmän WRC-Peugeotilla ajava Jarmo Mikkonen ja ison N-ryhmän Mitsubishia ohjastava Juha Salo taistelisivat yleiskilpailuvoitosta. Kahdeksan pikataipaleen jälkeen Jarmo Mikkonen juhlisti uransa ensimmäistä SM-osakilpailuvoittoaan. Juha Salo jättäytyi yleiskilpailun toiseksi, mutta otti suorituksellaan mestaruustaistelua ajatellen tärkeän ryhmävoiton.
- Yleiskilpailusijoituksesta ei jaeta SM-pisteitä. Oli tärkeää päästä maaliin ja ottaa maksimipisteet, Juha Salo ja kartanlukija Mika Stenberg totesivat tyytyväisenä.

Mitsubishi Ralliart Finland -autokunnan pahimmille kilpakumppaneille Jari Ketomaalle ja Kosti Katajamäelle ralli ei ollut suosiollinen. Pistekakkonen Ketomaa keskeytti ennen ensimmäistä erikoiskoetta. Katajamäen taistelu päättyi kilpailun puolivälissä. Keskeytysten myötä kilpailun luonne muuttui - ei kuitenkaan helpommaksi Salolle.
- Aina on keskimäärin helpompaa ajaa kisavauhtia kuin ottaa varman päälle. Viides pätkä ajettiin vielä täysillä. Jos liiaksi varmistelee, tulee vaihdemissejä ja muita turhia mokia, Juha Salo mietti.

Viidennen erikoiskokeen jälkeen eroa ison N-ryhmän seuraaviin oli jo yli puoli minuuttia, joten Salon ja Stenbergin ei tarvinnut lopuilla erikoiskokeilla laittaa ihan kaikkea peliin. Siihen asti karkkilalaiskaksikko teki tarkkaa työtä kellottaen ryhmänsä pohja-ajat asfalttipätkää lukuun ottamatta muille erikoiskokeille.
- Siellä ajettiin kuitenkin ännän toiseksi paras aika. Kisa oli siinä vaiheessa jo latistunut kilpakumppanien ongelmien takia. Mika muistutti ennen pätkää, ettei siellä kannata tyriä, Salo tuumasi.

Viimeiset kolme erikoiskoetta Mitsubishi-kaksikko otti ryhmänsä toiseksi, kolmanneksi ja neljänneksi nopeimmin. Kauden toinen ison N-ryhmän voitto varmistui 32,3 sekunnin erolla Jukka Ketomäkeen. Ryhmän kolmanneksi ajoi Teemu Arminen. Ykkössijan tuomat 15 pistettä nostivat Salon ja Stenbergin vahvimmiksi mestarisuosikeiksi, kun kolmen viikon päästä käydään Mikkelissä kauden päättävä osakilpailu.
SM-tilanteessa Salo johtaa 19 pisteellä Ketomaata. Katajamäki on 23,5 pistettä kärkeä perässä.
- Ei Mikkelissä voi kuitenkaan ajaa pelkästään terveisiä. Siellä on jaossa korotetut pisteet. Täytyy kuitenkin suoriutua neljänneksi, Stenberg ynnäsi.

www.saloracing.net

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa