Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

24.09.2007 / Teemu Arminen

Vaakuna-rallissa ratkottiin Suomenmestarit

Teemu Arminen kaasutteli Mikkelin SM-rallin ison N ryhmän neljänneksi. Kilpailu alkoi riihimäkeläisen kannalta heikosti auton liikkuessa liukkailla savolaisteillä enemmän poikittain kuin suoraan. Rengasvalinta ei osunut aamupäivällä kohdalleen ja Armisen kannalta peli oli menetetty kärkisijojen suhteen jo ensimmäisen pätkän jälkeen.

Luokan voittoon karkasi Jari Ketomaa, joka onnistui samalla nappaamaan SM-kullan Juha Salon nenän edestä. Salo kärsi jarruongelmista, joiden myötä hän tippui ison N-ryhmän kuudenneksi. Samalla haaveet Suomenmestaruudesta kariutuivat. Salolle olisi riittänyt mestaruuteen Mikkelissä neljäs sija. Jari Ketomaa onnistui siis uusimaan Suomenmestaruuden dramaattisesti kauden päätöskilpailussa. SM-pronssia nappasi Mikkelissä toiseksi kaasutellut Kosti Katajamäki, joka hävisi voiton Ketomaalle reilut 14 sekuntia.

Kaikki tai ei mitään - mentaliteetilla kilpailuun startannut Teemu Arminen joutui pyrittelemään päätään siinä missä autonsa rattia aamupäivän ensimmäisillä erikoiskokeilla. - Oli ainakin meille ihan älyttömän liukasta. Renkaat valittiin sen mukaan mitä meillä vielä oli käytössä. No se ei osunut nappiin. Liukasteltiin ja alkuhan oli meiltä ihan katastrofi. Aina taukoon asti tuskailtiin poikittain kulkevan auton kanssa, pähkäilee Arminen jatkaen, - Tauosta eteenpäin vauhti sitten nousi kun auto alkoi kulkemaan suoraan. Samalla kiri alkoi tuottaa tulosta. Tänään se riitti neljänteen sijaan. Pakko se on myöntää, että lopun nousu tyydyttää hankalan alun jälkeen. Kovempaa ei vaan tänään päästy.

Mikkelissä oli vuosia järjestetty vain talviralleja mutta nyt päästiin ensimmäistä kertaa mittaamaan tiestö kesäkelissä. Teemu Arminen piti reittiä onnistuneena. - Mä ainakin tykkäsin näistä teistä. Ralli oli sopiva sekoitus isoa - ja pikkutietä. Nopeaa ja tiukempaa osiota löytyi sopivassa suhteessa. Olisi täällä ajanut mielellään vaikka vielä toisen päivän, kun kerran jaossa oli tuplapisteet. Varsinkin kun tuo vauhti parani loppua kohden, niin jäi sellainen kutina, että sunnuntaina olisi voinut ajaa vaikka saman lenkin toistamiseen, pohtii Arminen lopuksi.

Armisen mukaan kauden kokonaistulosta täytyy hieman maistelle ennen kuin on johtopäätösten aika. - Mähän ne autot olen sinne metsään ulos ajanut, silloin kun on lipsunut. Nukutaan nyt muutama yö ja summataan sitten kausi, päättää Mikkelistä 13 SM-pistettä napannut riihimäkeläinen. Arminen kartturinaan Seppo Varmavuo kohensi viimevuotista SM-sijoitustaan. Pari nappasi nyt sarjan viidennen tilan oltuaan viime kaudella SM-pisteissä kahdeksas.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa