Facebook Twitter Email Pinterest

Vesa Hirvonen

19.02.2008 / Vesa Hirvonen

Rallin SM-sarjan toinen osakilpailu vei karavaanin Keski-Suomeen. Kyseessä oli Laukaassa ajettava Peurunka-ralli. Seitsemän erikoiskoetta käsittänyt kilpailu saatiin ajaa loistavassa talvisäässä. Kävi suorastaan hyvä tuuri, että torstaina alkoi pakastaa ja sitä jatkui myös lauantaina. Vesa Hirvosella ja Jussi Martiskinilla on kotiin tuomisena kymmenen SM-pistettä.

Vesa ajoi viikkoa ennen kilpailua testiä, missä paneuduttiin alustan säätöihin.
- Muutettiin säätöjä, mutta lopuksi palasimme aika lähelle, missä se oli. Mieli on hyvä ennen kisaa. Kolmen joukkoon on ehdoton tavoite, uhkui Hirvonen itseluottamusta.

Vesan ja Jussin kilpailu alkoi ensimmäisen kolmen erikoiskokeen osalta suunnitelmien mukaan. Rovaniemen kilpailun voittaja Joonas Lindroos menee tälläkin hetkellä todella kovaa. Hän johti kisaa täälläkin koko ajan. Ville Hautamäki oli toisena ja Hirvonen kolmantena 28 sekuntia kärjestä ja 1,4 sekuntia Hautamäestä.

Neljännellä ja viidennellä erikoiskokeella ero Hautamäkeen hiukan kasvoi. Kun kaksi taivalta oli ajamatta eroa oli 7,7 sekuntia.
- Vielä seuraavalla kokeillaan ajaa Hautamäkeä kiinni, mutta jos ei saada eroa kiinni, niin viimeisellä varmistellaan kolmatta sijaa, mietti Vesku huoltotauolla.

Ratkaisu syntyi jo kuudennella erikoiskokeella, kun Vesa ei pystynyt haastamaan Hautamäkeä. Maalissa kolmas sija 17,7 sekuntia toisesta tilasta kuitenkin tyydytti.
- Siellä kuudennella erikoiskokeella tein ajovirheen ja yritys loppui siihen. Tästä jäi hyvä mieli, sillä vauhti ei ole ihan hukassa, Hirvonen kuittasi maalissa.

Edessä on vielä yksi talviosakilpailu.
- Ennen Nilsiää vielä ajamme testiä ja kokeillaan jarrupuolelle parannusta. Siellä tavoitellaan voittoa, lupaa Vesku.

Hirvonen on kahden osakilpailun jälkeen pikku n-ryhmän kolmantena. Lindroos johtaa 39 pisteellä, Hautamäellä on 32 ja Hirvosella 23 pistettä. Nilsiän osakilpailu kaasutellaan 8.3. Siellä Vesan kartanlukijana toimii Jarno Ottman.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa