Facebook Twitter Email Pinterest

Subaru Dealer Team Finland

11.07.2008 / Subaru Dealer Team Finland

Ralli SM-sarjan 5/7 osakilpailu ajetaan lauantaina Kouvolan ympäristössä. Subaru Dealer Team Finlandin kuljettajat starttaavat kilpailuun Impreza TMR´08-malleilla, joita on testattu ahkerasti rallia edeltävällä viikolla.

Ison N-ryhmän hallitseva Suomen mestari Jari Ketomaa ajoi viime kaudella lähes voitosta voittoon, joten myös Kouvolan osakilpailussa miehellä on N-ryhmän voitto puolustettavana.

- Viime kesältä on hyvät muistot, ja voittokamppailu oli erittäin tiukka, joten samanlaista tasaista taistelua on varmasti odotettavissa tälläkin kerralla, Jari Ketomaa kertoi.

Kesäkauden avanneessa Keravan osakilpailussa Ketomaa pokkasi ryhmävoiton 19,9 sekunnin erolla ennen Kosti Katajamäkeä, jonka kanssa Ketomaa johtaa SM-sarjaa tasapistein.

- Meidän vauhti taisi olla monille pieni yllätys edellisessä osakilpailussa. Kilpailukykymme uuden Imprezan osalta on jälleen parantunut, joten kisaan voi startata luottavaisena, Ketomaa jutteli.
- Minulla on nyt hyvät testit takana, kun Tommi Mäkinen Racingin kanssa keskityimme lähinnä voimansiirron kehittämiseen.

Mikkeliläiskaksikko Jari Ketomaa ja kartturi Miika Teiskonen starttaavat Kouvolan SM-ralliin ensimmäisenä N-ryhmän autona lähtönumerolla 8.

Subaru Dealer Teamin toinen autokunta, Riihimäen UA:ta edustavat Teemu Arminen ja kartanlukija Seppo Varmavuo liimaavat tuoreen kilpurinsa oviin lähtönumeron 16.

Kaksikko on kerännyt lisää kokemusta uudesta Imprezasta kahdella testijaksolla.

- Nyt minulle on kertynyt lisää kokemusta ja auto alkaa jo istua hyvin käteen. Testeissä on parannettu auton ajettavuutta ja jousituksen säätöjä, Arminen totesi.
- Perjantain nuotitusjakson jälkeen käyn vielä ajamassa lyhyen testin. Kilpailussa sitten näemme, kuinka olemme testitöissä onnistuneet. Aika monta kuskia sinne kärkeen mielii, joten täysillä pitää lähteä heti alkumetreiltä lähtien.
- Lauantain keliä on ennakoitu kovin sateiseksi, joten se lisäisi entisestään kilpailun vaativuutta. Itse en ole ajanut uudella autolla metriäkään sateella, Arminen jatkoi.

Kauden viides SM-osakilpailu starttaa lauantaina Kouvolan keskustasta klo 10.01 ja voittajaa odotetaan maaliin klo 17 jälkeen.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa