Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

29.08.2008 / Jari Ketomaa

Jari Ketomaa ja Miika Teiskonen
Ralliautoilun hallitseva Suomen mestari, mikkeliläinen Jari Ketomaa ei ole tulevana viikonvaihteena puolustamassa SM-pistejohtoaan, koska Subaru-kuljettaja on samaan aikaan kamppailemassa N-ryhmän MM-pisteistä Uuden-Seelannin rallissa.

- Jo tämän kauden alla huomasin, että MM- ja SM-sarjat menevät elokuun lopussa päällekkäin. Kyllähän tilanne on siinä mielessä aika selvä, että MM-ralli ja siellä menestyminen on uralleni paljon tärkeämpää, joten enpä ole tätä kalenterien päällekkäisyyttä yhtään harmitellut, Jari Ketomaa totesi.

Ketomaa ja kartanlukija Miika Teiskonen ovat ajaneet tällä kaudella neljä MM-rallia ja he ovat PWRC-luokan eli N-ryhmän tuotantoautojen luokan MM-pisteissä kolmantena.

- Meillä on vielä ohjelmassa Uuden-Seelannin osakilpailun lisäksi Walesin MM-ralli. Molemmissa täytyisi onnistua hyvin ja saada paljon pisteitä, että olisi mahdollisuudet mestaruuteen, Ketomaa tiedostaa.

Luokan MM-sarjaa johtaa itävaltalainen Andreas Aigner, jolla on koossa 30 pistettä. Aignerin takana kärkkyvät Juho Hänninen 22 pisteellä ja Ketomaa 20 pisteellä. Todennäköisesti luokan uusi mestari löytyy tästä kolmikosta.

Haastavat ja vaihtelevat tiet

Uuden-Seelannin MM-rallin ensikertalainen Jari Ketomaa ajoi testiä Subaru Imprezalla maanantaina ennen kilpailun nuotitusjakson alkamista.

- Jonkin verran muutin alustaa pehmeämmäksi, koska tiet ovat tosi tasaisia. Täällä tarvitaan paljon vetopitoa, kun mutkat ovat niin tiukkoja ja lisäksi on paljon nousuja ylämäkeen. Testin jälkeen voin olla tyytyväinen auton set-upin suhteen, Ketomaa kertoili.

- Myös nuotitus sujui hyvin. Ensikertalaiselle on aina kova homma, kun joutuu tekemään kaikki nuotit. Tiet ovat todella kaksijakoisia. Paikoitellen on samanlaista kuin Suomessa, jopa vielä nopeampaa. Välillä taas tiestö on ihan täynnä mutkia, jotka ovat toinen toistaan tiukempia.

- Veikkaan, että rallista ei ole ratkaistu mitään ennen sunnuntain päätöspäivää. Silloin on vielä vaikeita pätkiä ja yli 80 EK-kilometriä edessä, Ketomaa summasi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa