Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Hiltunen

02.09.2008 / Jukka Hiltunen

Ralliautoilun kuudes ja samalla toiseksi viimeinen SM-ralli oli erittäin värikkäiden vaiheiden jälkeen hurjassa tuloskunnossa olevan espoolaisen ralliautoilija Jukka Hiltusen ja hänen kartanlukijansa Jarkko Kalliolevon heiniä. Kahdeksan erikoiskoetta tarjosi hurjaa kilvanajoa ja se huipentui dramaattisten vaiheiden jälkeen Hiltusen ralliuran ensimmäiseen SM-rallin yleiskilpailun voittoon. Näin hurjassa tuloskunnossa oleva Hiltunen saavutti Ford Focus RS WRC´03 ralliautollaan tavoitteensa ollen rallissa lopulta 3,7 sekuntia Skoda Octavia WRC ralliautoa luotsannutta Jukka Ketomäkeä nopeampi.

Uudenkaupungin SM-ralli on tunnettu tasaisuudestaan. Kilpailijat ovat vuosi toisensa jälkeen ratkoneet paremmuuttaan jopa sekunnin murto-osilla.
Näin myös tänäkin vuonna, jolloin yleiskilpailun kärkikolmikko sijoittui
8,5 sekunnin sisään. Erikoista kilpailussa oli myös se, ettei Jukka Hiltusta nähty palkintokorokkeen korkeimmalla sijalla heiluttelemassa shampanjaa vaan sen homman hoiti lopulta toiseksi pudotettu Ketomäki.
Toiselta ja samalla viimeiseltä huoltotauolta minuutin myöhässä poistunut Ketomäki sai myöhästymisestään 10 sekunnin aikasakon, jonka järjestäjä lisäsi hänen kilpailuaikaansa vasta palkintokorokeseremonioiden jälkeen.
Aikasakon myötä Hiltunen nousi tuloksissa voittajaksi.

- Olisihan se ollut mukavaa juhlistaa ralliurani ensimmäistä yleiskilpailun voittoa ansaitsemallani paikalla, joten siitä pienimuotoinen nootti kilpailun järjestäjälle. Toisaalta lopputulokset ovat ne mitä muistetaan, joten ykkössija maistuu todella upealle, Hiltunen tuumaili.

- Kokonaisuudessaan meillä oli onnistunut kilpailupäivä vaikka kaikilla kahdeksalla pikataipaleella tein pieniä ajovirheitä. Juonesta saimme kuitenkin hyvin kiinni jonka seurauksena ajoimme koko päivän Ketomäen ja Vihavaisen kanssa tiukkaa taistelua rallin voitosta. Toinenkin sija oli hieno saavutus ja olisin ollut siihenkin tyytyväinen. Haluankin kiittää kanssakilpailijoitani fantastisesta taistelusta ja toivoa, että saamme kolmen viikon päästä SM-sarjan viimeisessä kilpailussa herkutella samanlaisella kissa-hiiri -leikillä, Hiltunen jatkoi.

Mestaruus ratkeaa Mikkelissä - Eväät kirkkaimpiin mitaleihin olemassa

Ralliautoilun SM-sarjan seitsemäs ja samalla viimeinen kilpailu ajetaan syyskuun kolmantena viikonloppuna Mikkelissä. Edessä on historiallinen kilpailu, sillä se on A-ryhmän viimeinen SM-tason ralli. Vuodesta 2009 ei SM-tittelistä enää voi ajaa WRC tai muulla A-ryhmän kilpailukalustolla, joten panostakin kilpailussa on enemmän kuin ehkäpä koskaan aikaisemmin - jokainen haluaa jäädä historian kirjoihin viimeisenä A-ryhmän mestarina.
Niin myös Jukka Hiltunen, joka kilpailu toisensa perään on nostanut suoritustasoaan.

- Uudenkaupungin SM-rallin voittoni myötä nousin taistelemaan kirkkaimmista mitaleista. Voittoni myötä pronssimitali varmistui ja mahdollisuudet kirkkaimpiin myös säilyi. Tosin minun on Mikkelissä jälleen täydellisesti onnistuttava ja pahimpien kanssakilpailijoideni, Ari Vihavaisen ja Jussi Välimäen epäonnistuttava. Helppoa se ei varmasti tule olemaan, sillä niin Vihavainen kuin Välimäki taistelevat mestaruustittelistä minuakin kiihkeämmin. Välimäki on vuokraamassa modernia WRC-kalustoa viimeiseen kilpailuun, joten kaikki on vielä mahdollista, Hiltunen mietiskeli.

- Mutta juhlitaan nyt ralliurani ensimmäistä yleiskilpailun voittoa seuraavat päivät ja aletaan sen jälkeen keskittyä kohti SM-sarjan päättävää rallia. Uudestakaupungista jäi hyvä maitti päälle joten Mikkelissä tullaan nautiskelemaan oikein kunnolla, Hiltunen jatkoi.

Lopputulokset SM-Uusikaupunki ralli, yleiskilpailu: Top-3:
1. Jukka Hiltunen & Jarkko Kalliolepo, Ford Focus RS WRC´03, 44:31,7sek 2. Jukka Ketomäki & Kai Risberg, Skoda Octavia WRC, +3,7sek 3. Kosti Katajamäki & Lasse Hirvijärvi, Mitsubishi Lancer Evolution IX,
+8,5sek

SM-sarjan A-ryhmän viralliset yhteispisteet 6/7 osakilpailua:
1. Ari Vihavainen, 68
2. Jussi Välimäki, 67
3. Jukka Hiltunen, 52
4. Arto Juolahti, 32
5. Janne Tuohino, 25

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa