Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Välimäki

03.01.2009 / Jussi Välimäki

Jussi Välimäki tavoittelee kirkkaampaa mitalia kaudella 2009. Kuva: Oskari Välimäki

Ralliautoilun vuoden 2007 Suomenmestari ja vuoden 2005 Aasian-tyynenmeren rallimestari Jussi Välimäki, 34, STC-Meat rallitiiminsä kanssa janoavat kauden 2008 SM-hopeamitalin kirkastamista tammikuun neljäntenä viikonloppuna Rovaniemeltä alkavasta ralliautoilun SM-sarjasta.

Uuden kartturinsa Marko Sallisen (ex-Juho Hänninen) voimin seitsemän osakilpailua käsittävään SM-sarjaan starttaava Välimäki suuntaa elokuussa Suomen MM-rallissa saavuttamansa tuotantoautojen luokan hopeatilan tuoneella N-ryhmäläisellä Mitsubishi Lancer Evolution IX ralliautolla.

STC-Meat rallitiimin tavoitteena on voittaa sekä kuljettajien että tiimien Suomenmestaruus, joka on jaossa nyt ensimmäistä kertaa.

- Kaudesta 2008 ja sen hävitystä SM-kultamitalista jäi menestyksen nälkä, jota nyt lähdetään tyydyttämään. Henkilökohtaisen mestaruuden lisäksi STC-Meat rallitiimini ajaa myös joukkueiden mestaruudesta, jonka ajatuksen annoin syksyllä autourheilun keskusliitolle, kertoi idean isä Jussi Välimäki.

SM-sarjan taso on erittäin kova, sillä nelivetoisten mestaruudesta tulee kamppailemaan 30 kilpailijaparia. välimäki nimeää hallitsevan moninkertainen mestarin Juha Salon ja hopeamitalisti Kosti Katajamäen pahimmiksi vastustajikseen.

- Ilmoittautuneiden listasta puuttuu vielä muutaman todellisen vetomiehen nimi, joten kilpailujen voitoista tulemme varmasti näkemään huikeita taisteluja joissa luonnollisesti aion olla mukana.

Maailmanlaajuinen finanssikriisi vaikuttaa myös ralliautoiluun

Globaalista markkinataloutta ravisteleva finanssikriisi on riepotellut ralliautoilun MM-sarjaa mm. japanilaisten Subarun ja Suzukin vedettyä käsijarrusta kauden 2009 osalta. Kiristynyt taloustilanne ei kuitenkaan haittaa STC-Meat rallitiimin suunnitelmia.

- Olen erittäin tyytyväinen, että STC-Meat Groupin toimitusjohtaja ja STC-Meat rallitiimin presidentti Peter Rajalin on ymmärtänyt sen, että epävarmoista ajoista huolimatta päätä ei laiteta puskaan vaan ollaan rohkeasti näkyvillä ja toivotaan sen vaikuttavan positiivisesti kaupan käyntiin. Näinä taloudellisesti vaikeina aikoina nyt jos koskaan on yritysten tärkeää tuoda itseään ja palveluitaan esille - ja mikäs sen parempi paikka kuin maailman kovin kansallinen rallisarja ja sen kärkikuljettajien sponsorointi, kertoi Välimäki.

SM-sarjan lisäksi Jussi Välimäellä on sopimusneuvottelut ulkomaan kilpailuista kesken ja niistä tiedotetaan asioiden varmistuttua.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa