Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

19.01.2009 / Teemu Arminen

Kaudesta 2009 muodostuu varsin kiireinen rallivuosi Subaru-kuljettaja Teemu Armiselle. Ralli SM-sarjan lisäksi Riihimäen UA:ta edustava kuljettaja ajaa kansainvälisen Subaru Cup-sarjan Italiassa.

- Fiilikset ovat korkealla, kun saimme näin laajan kilpailuohjelman kasaan. SM-sarjan seitsemän osakilpailun lisäksi pääsen ajamaan kuusi rallia Subaru Cupissa, Arminen valottaa.

Teemu Arminen. Kuva: Jarno Saari.- Viime vuonna kävin jo kaksi kertaa kisaamassa Italiassa ja sain luotua suhteita sinne suuntaan.

Arminen ja kartanlukija Seppo Varmavuo kilpailevat Tommi Mäkinen Racingin (TMR) rakentamalla Subaru Imprezan tuoreimmalla kehitysversiolla.

- Italian ralleissa huollosta vastaa paikallinen Motoring Club -talli, jota edustin viime kaudella myös Suomen ja Walesin MM-ralleissa. Motoring Clubilla ja TMR:llä on takanaan menestyksekästä yhteistyötä, joten siitä on meille suurta apua, Arminen kiittelee.
Italiassa kausi alkaa vasta myöhemmin, mutta nyt tulevana viikonvaihteena alkaa kotoinen Ralli SM-sarja Rovaniemellä.

Antoisa testijakso takana

Perinteinen SM-kauden avauskilpailu, Arctic Lapland Ralli, on kerännyt viivalle jopa ennennäkemättömän kovan kilpailijakaartin.

Teemu Arminen ajaa nelivetoisten autojen SM 1 -luokassa, jonka pistetaisteluun on ilmoittautunut 30 kilpailijaparia.

Arminen ajaa Subaru Dealer Team Finlandin väreissä yhdessä tallikaverinsa Jari Ketomaan kanssa. Arminen ja Varmavuo kilpailevat avauskisassa numerolla 10.

- En muista, että meidän luokassa olisi koskaan ollut näin nimivahva kuljettajakaarti lähdössä Tunturiralliin. Kilpailun kova taso pitää mielen virkeänä, toteaa Arminen iloisena.

- Meidän autokunnan osalta kaikki on kunnossa, kun takana on onnistunut testijakso. Olen päässyt ajamaan viiden päivän ajan, joten Imprezaan on tehty kovasti kehitystyötä.

- Omaa luottamusta lisää se, että en ole ennen päässyt starttaamaan uuteen kauteen näin hyvin valmistautuneena. Jos ehjän suorituksen pystyy tekemään, silloin on varmasti lopputuloskin kärkitasolla, Arminen summasi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa