Facebook Twitter Email Pinterest

SM Vaakuna-Ralli pärähtää pian käyntiin

16.02.2009 / SM Vaakuna-Ralli pärähtää pian käyntiin

Ralli SM -sarjan kauden toinen osakilpailu, SM Vaakuna-Ralli, ajetaan Mikkelissä 20.-21.2.2009. Kilpailusta povataan erittäin mielenkiintoista, sillä kotimaisten rallitähtien lisäksi kisaan on ilmoittautunut yhteensä kahdeksaa eri kansallisuutta edustavaa kilpailijaa. Mikkelin osakilpailuun osallistuu yhteensä upeat 129 kilpailijaparia.

Jari Ketomaa Mikkeli SM Vaakuna-Rallissa vuonna 2008, kuva: Marko Mäkinen.Tulevalta ralliviikonlopulta on lupa odottaa tiukkaa taistelua ja jännittäviä hetkiä. Myös yleisön rallielämyksestä povataan entistä parempaa. Tänä vuonna rallikansa pääsee muun muassa seuraamaan Mikkelin raviradalla ajettavaa yleisöerikoiskoetta lämpimistä sisätiloista. Tarjolla on VIP-alueen lisäksi a-oikeuksin varustettu ravintola, josta löytyy myös naposteltavaa jokaiseen makuun.

- Tänä vuonna kannattaa ehdottomasti tulla seuraamaan raviradalla ajettavaa yleisöerikoiskoetta. Se on hieno tilaisuus nähdä Suomen parhaimmiston ottavan mittaa toisistaan, kehuu SM Vaakuna-Rallin kilpailunjohtaja Tapio Krivetz.

Yllätysnimet houkuttelevat rallikansaa paikalle

Olosuhteet talvirallin järjestämiselle ovat tällä kertaa erittäin hyvät. Kisan ajaksi on ennustettu pientä pakkasta, joka sopii mainiosti myös kilpailunjohtaja Krivetzille.

- Sääennuste kuulostaa todella hyvältä. Pakkanen takaa sen, että tiet pysyvät jäisinä. Rovaniemellä oli lumista ja meillä taas olosuhteet ovat jäiset - vähän jääradan omaiset. Luvassa on talvista säätä ja hieno, talvinen ralli, Krivetz kertoo tyytyväisenä.

Yleisöä tuleva osakilpailu tuntuu myös kiinnostavan. Rallikansaa odotetaankin paikalle sankoin joukoin, sillä SM Vaakuna-Ralliin osallistuu erittäin tasokas ja monipuolinen joukko kilpailijoita. Mukana taistossa ovat niin kotimaiset rallitähdet, kansainväliset kilpailijat kuin muutamat yllätysnimetkin. Formula 1:stä tutun Kimi Räikkösen osallistuminen kauden toiseen osakilpailuun uskotaan myös keräävän paikalle uteliaita katsojia.

Kilpailijat mahdollista nähdä lähietäisyydeltä

SM Vaakuna-Rallissa ajetaan lauantaipäivän aikana yhteensä seitsemän erikoiskoetta, joista neljä on täysin uusia. Osakilpailun molemmat huollot järjestetään huoltoparkissa, joka sijaitsee Kasarmin Kampuksella. Ensimmäistä huoltoa pääsee seuraamaan klo 13.04 ja toista huoltoa klo 15.09 alkaen.

Erikoiskokeiden lisäksi SM Vaakuna-Ralliin osallistuvat kilpailijat on mahdollista nähdä aivan lähietäisyydeltä kilpailun lähdön ja maaliintulon aikana. Sekä lähtö että maali sijaitsevat aivan kaupungin ydinkeskustassa. Kilpailuun startataan lauantaina klo 11.01, ja maaliin kurvataan vielä samana päivänä noin klo 17.39.

SM Vaakuna-Rallin etenemistä ja kilpailun tuloksia voi seurata tulevana viikonloppuna Ralli SM -sarjan kotisivuilla, osoitteessa www.autourheilu.fi/rallism/tulokset.

Lisätietoja:
AKK Sports Oy, sarjatiedottaja Hennariikka Andersson, puh. 040 845 8066, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa