Facebook Twitter Email Pinterest

Subaru Dealer Team Finland

08.03.2009 / Subaru Dealer Team Finland

Ralli SM -sarjan kolmas ja talvikauden päättänyt osakilpailu, Abloy SM Itäralli, päättyi lauantaina Subaru-kuljettaja Jari Ketomaan voitonjuhliin. Ykkössija takaa Ketomaalle talvikauden jälkeen yhdeksän pisteen johdon SM-sarjassa. Tämän lisäksi Ketomaan kartanlukija Miika Teiskonen johtaa kartanlukijoiden sarjaa sekä Subaru Dealer Team Finland johtaa tiimien välistä SM-kilpailua.

Jari Ketomaa ja Miika Teiskonen lähtivät ykkösnumerolla Joensuun Itärallin reitille. Ladunavaajan roolista ei juuri haittaa alussa ollut, mutta moottorin lämpöongelmat jättivät Ketomaan autokunnan kilpailun avauspätkällä vasta viidenneksi.

Ensimmäinen erikoiskoe muodostui vielä paljon huonommaksi Subaru Dealer Teamin toiselle kuljettajalle Teemu Armiselle, joka keskeytti ulosajon seurauksena.

- Pätkän alussa tultiin hyvin, eikä ajossa ei ollut mitään riehumista. Ulosajopaikassa jarrutus jäi vaan liian myöhäiseksi, joten kisa päättyi valitettavasti heti alkuunsa. Auto jäi lumipenkkaan, josta se irtosi vasta traktorin avustuksella, Arminen harmitteli.

Ketomaa oli nopein toisella erikoiskokeella ja siirtyi rallin kärkeen. Sen jälkeen mikkeliläinen latoi pohja-ajat myös kolmannelle ja neljännelle EK:lle. Rallin puolivälissä Ketomaa piti johtopaikkaa 6,5 sekunnin turvin.

- Ajo on sujunut ilman virheitä ja täysillä on puristettu tulemaan. Hieman jousitusta täytyy kyllä säätää kovemmaksi, kun auto on käyttäytynyt levottomasti rallireitin lukuisissa hypyissä. Lähtöpaikasta ei ole ollut mainittavaa haittaa, joten pidetään jatkossakin kaasu pohjassa, Ketomaa virkkoi huoltotauolla.

Voitto selvällä marginaalilla

Rallin loppuosalla Ketomaa ja Teiskonen kaasuttelivat lähimmiltä haastajiltaan karkuun. Käytännössä kilpailun ratkaisu nähtiin EK6:lla, kun Ketomaa ajoi 7,4 sekunnin pohja-ajan.

Kahdeksan erikoiskokeen jälkeen Ketomaan ero toiseksi ajaneeseen Jussi Välimäkeen oli 23,3 sekuntia.

- Tässä rallissa oli hienot ja vaativat tiet ja ne sopivat meille hyvin Kisa oli tosi tiukkaa aina EK6:lle saakka, jossa sain kunnon eron muihin. Ennen rallia olin luottavainen, kun ennakkotesteissä saimme aikaan kehitystä moottori- ja jousituspuolelle, Ketomaa kiitteli.
- Talvikausi on sujunut kiitettävästi, kun taskussa on kaksi voittoa ja kolmossija. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesäkautta.

Joensuun SM-osakilpailu oli varsinainen menestys Subaru-tiimille. Ketomaan ylivoimaisen ykkössijan lisäksi tuoreet Subaru-kuskit Kristian Sohlberg ja Janne Tuohino saavuttivat rallissa kolmannen ja neljännen sijan.

Merkin kilpailutoiminnasta Suomessa vastaavan Tommi Mäkinen Racingin toimitusjohtaja Esko Reiners oli varsin tyytyväinen talvikauden päätteeksi:

- Koko alkukauden ajan meidän kilpailukykymme on ollut huippuluokkaa. Olemme onnistuneet kehitystyössämme ja meillä on hieno yhteishenki Subaru-tiimissä, Reiners iloitsi.

- Ketomaan suoritus oli jälleen kiitettävä ja hän jatkoi voittojensa sarjaa. Myös uusien Subaru-kuljettajien Sohlbergin ja Tuohinon tuloskehitys kulkee lupaavasti eteenpäin. Talvikausi on todistanut kuljettajiemme ja autojemme suorituskyvyn.

- Tommi Mäkinen Racingin puolesta haluan kiittää kaikkia tahoja, jotka ovat olleet mukana luomassa menestystämme. Annetaan nyt lumien sulaa ja valmistaudutaan huolella SM-sarjan kesäkauteen. Sitä ennen TMR:n autoilla kilpaillaan monissa sarjoissa maailmalla, Reiners jatkoi tyytyväisenä.

Lisätietoja:
Jarno Saari
0400 959 565
tiedottaja
Subaru Dealer Team Finland

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa