Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Välimäki

06.06.2009 / Jussi Välimäki

Jussi Välimäki, kuva: Jani Kekoni

Ralli SM -sarjan hopeatilalla ennen kesäkauden avausrallia ajanut STC-Meat rallitiimin Jussi Välimäki joutui karvaasti pettymään Valkeakosken SM Waltikka rallissa. Kiinan rallimestaruussarjan avauskilpailun tulevana viikonloppuna starttaava Välimäki kartanlukijansa Marko Sallisen kanssa taistelivat ralliautonsa Mitsubishi Lancer Evolution IX voimansiirto-ongelmien parissa. Kiinaan jo tänään suuntaava rallikaksikko oli lopulta pakotettu jättämään leikki kesken. Välimäki ei peitellyt pettymystään.

- Voimansiirron osille tuli kilometrit täyteen ja metalli nöyrtyi kestettyään tarpeeksi rasitusta. Tänään ei aurinko paistanut STC-Meat rallitiimille, synkisteli vuokra-autolla ajanut Välimäki.

Keskeytyksestä huolimatta Välimäki on edelleen SM-sarjan hopeasijalla kun SM-sarjasta on vielä ajamatta kolme osakilpailua. SM Waltikka rallin kiireisintä kyytiä piti mikkeliläinen Jari Ketomaa, joka voittonsa myötä vankisti sarjajohtoaan. Ketomaan voiton myötä Välimäen toiveet toisesta Suomenmestaruudesta saivat kovan kolauksen.

- Todellista kilpailukykyä emme tänään pystyneet näyttämään ja siksi kisan jälkimaku ei tällä kertaa ole kovin hyvä. Nyt ei auta kuin nollata pettymys ja aloittaa valmistautuminen toiseen kovaan urakkaan, autourheilu-urani debyyttikauteen Kiinan rallimestaruussarjassa, Välimäki kertoo.

- Rallin SM-sarjassa on nyt kuukauden tauko ja tänä aikana on koko tiimin tehtävä kotiläksyt huomattavasti paremmin. Tekniikkaviat on saatava pois jotta voin vastata Ketomaan kyytiin, Välimäki jyrisee.

Lopputulokset SM Waltikka ralli, SM-1 luokka: Top-3 1. Jari Ketomaa, Subaru Impreza WRX STi, 46:17,8 2. Juha Salo, Mitsubishi Lancer Evolution X RS, +19,4sek 3. Kristian Sohlberg, Subaru Impreza WRX STi, +24,4sek

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa