Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

06.06.2009 / Jari Ketomaa

Jari Ketomaa, kuva: Marko Mäkinen.

Ralli SM-sarjaa talvikauden jälkeen johtanut mikkeliläinen Jari Ketomaa jatkoi kesäkauden avauskilpailussa vastustamattomasti voittokulkuaan, kun Subaru Impreza-kuljettaja saavutti jo kauden kolmannen ykkössijansa.

Valkeakosken ympäristössä ajettu SM-Waltikka-ralli oli kaksipäiväinen tapahtuma, kun kilpailu alkoi jo perjantai-illan yleisöerikoiskokeella. Siellä Subaru Dealer Team Finlandin kuljettajat Jari Ketomaa, Kristian Sohlberg ja Teemu Arminen kirjasivat sijat 2, 5 ja 9.

Lauantaiaamuna alkoi totinen kilvanajo, joka lähti liikkeelle Ketomaan ja kartanlukija Miika Teiskosen komennossa. Kaksikko kirjasi nopeimmat ajat kahdelle aamun erikoiskokeelle, mutta kokivat vaikeuksia EK4:lla.

- Viime päivien vesisateiden vuoksi kyseinen pätkä oli kaikkein huonoimmassa kunnossa. Ajoin ensimmäisenä autona mutavellin ja vesiurien keskellä, joten se verotti vauhtiamme muutaman sekunnin verran, Ketomaa selvitti.

Ensimmäisen huoltotauon jälkeen oli odotettavissa rallin ratkaisu, koska ohjelmassa olivat pitkät ja nopeat Västilän ja Mattilan EK:t, joita on ajettu menneinä vuosina Suomen MM-rallissa.

- Tiesin niiden erikoiskokeiden vaativuuden ja tärkeyden, joten niihin kyllä satsattiinkin. Tien oltua hieman kostea, en oikeastaan kärsinyt ensimmäistä autoa usein hidastavasta irtohiekasta.

- Molemmat pitkät pätkät menivät ajollisesti hyvin, joten etumatkamme muihin kasvoi melko reilusti, summasi pohja-aikojen ansiosta johtonsa jo yli 25 sekuntiin kasvattanut Ketomaa.

SM-johto kasvoi

Rallin kolmella viimeisellä EK:lla Ketomaalle riitti virheetön suoritus voittoon, joten aivan täyttä ei enää tarvinnut puristaa irti autosta eikä kuljettajista. Lopulta voittomarginaali oli 19,4 sekuntia.

- Tiimin tekemä kehitystyö kantoi nyt hedelmää. Olen erittäin tyytyväinen autoon, Ketomaa kertoi.

Sekä Subaru Dealer Teamin että Jari Ketomaan SM-johto kasvoi nyt Valkeakosken osakilpailun voiton jälkeen jo 24 pisteeseen. Kristian Sohlberg sijoittui Subarullaan kisassa kolmanneksi, kun kolmas Dealer Teamin kuljettaja Teemu Arminen ajoi kahdeksanneksi.

Subarun ralliautoja Suomessa rakentavan Tommi Mäkinen Racingin toimitusjohtaja Esko Reiners oli tyytyväinen saavutettuihin tuloksiin.

- Testien perusteella uskoimme vauhtimme riittävän kärkeen myös kesäkelillä. Rallin tulokset vahvistivat kuljettajien positiiviset ennakko-odotukset. Teknisellä puolella autot olivat erittäin toimintavarmoja, Reiners kiitteli koko tiimin panosta.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa