Facebook Twitter Email Pinterest

Tommi Luostarinen

09.06.2009 / Tommi Luostarinen

Huippunopeat erikoiskokeet myrkkyä lappeenrantalaiselle

Tommi Luostarinen, kuva: Jani Kekoni

Ralliautoilun SM-sarjassa hienosti pisteiden makuun talvikaudella päässyt Tommi Luostarinen joutui Valkeakosken yhdeksällä erikoiskokeella ja noin 91 erikoiskoekilometrillä karvaasti pettymään. Dolicapin väreissä olevalla kelta-sinisellä Mitsubishi Lancer Evolution IX ralliautolla huippukokeneen kartanlukija Risto Pietiläisen kanssa kilpaillut Luostarinen ei koko kilpailupäivän aikana päässyt sinuiksi aikaisemmin tuntemattoman rallirenkaan ja vallinneiden olosuhteiden kanssa vaan joutui tyytymään SM1-luokan 11. sijaan - Valopilkkuna voidaan silti pitää neljännen erikoiskokeen kolmanneksi nopeinta suoritusta.

- Nuotin kanssa oli ongelmia. Olin tehnyt sen vallitsevaan keliin nähden hieman liian nopeaksi enkä siten pystynyt kilpailemaan sen edellyttämällä tavalla. Vaikka neljäs erikoiskoe tuloksellisesti sujui positiivisissa merkeissä, en ole tyytyväinen suoritustasooni. Tilanteita riitti eikä kello tykännyt etenemisestämme, Luostarinen kertoo.

- Kylmänkostea keli, huippunopeat erikoiskokeet ja minulle täysin tuntematon Pirellin rallirengas oli tällä kertaa minulle voittamaton yhdistelmä. Vaikka ero kärkimiehiin on nuottikielen paranemisen ja tarkentumisen seurauksena pienentynyt, ei sijoitus silti tyydytä. Vajaan kuukauden päästä ajettavaan Kouvolan SM-ralliin on löydettävä lisää kyytiä ja uusia kujeita, Luostarinen jatkaa.

PR-tilaisuuksia ja testityötä

SM Waltikka-Rallissa kiireisintä kyytiä piti ralliautoilun kaksinkertainen Suomenmestari Jari Ketomaa ennen toista moninkertaista Suomenmestaria Juha Saloa, joka saalisti uudelle kymppievolle sen lyhyen rallihistorian parhaimman tuloksen. Kiinan rallimestaruussarjan avaukseen valmistautuva Jussi Välimäen kohdattua teknisiä ongelmia pääsi Ketomaa SM-pisteissä karkaamaan jo lähes tavoittamattomaan 24 pisteen karkumatkalle kun kaudesta on ajamatta vielä kolme osakilpailua. Heinäkuun toisena viikonloppuna ajettavasta SM-sarjan toisesta osakilpailusta Luostarinen Racing hakee SM-sarjan parhainta tulosta.

- Waltikassa kärkimiehet ajoivat niin kovalla riskillä, että on käsittämätöntä miten he pysyivät ladulla. Toisaalta riskien ottaminen on varmasti se tapa jonka kautta myös minun vauhtini paranee. Nyt keskikesän aikana fokusoidutaan nuottikielen kehittämiseen sekä ennen kaikkea arvokkaaseen testityöhön. Myös PR-työ kuuluu kesän ohjelmistoomme

- Tulevana viikonloppuna löydät meidät Vuoksen Kumirengas päiviltä, joissa olemme jälleen esillä. Tervetuloa jutustelemaan ja tutustumaan niin meidän kuin Vuoksen Kumin toimintaamme, Luostarinen markkinoi.

Lopputulokset SM Waltikka-Ralli, SM1-luokka:
1. Jari Ketomaa & Miika Teiskonen, Subaru Impreza WRX Sti, 46:17,8
2. Juha Salo & Mika Stenberg, Mitsubishi Lancer Evolution X RS, +19,4sek
3. Kristian Sohlberg & Peter Flythström, Subaru Impreza WRX Sti, +24,4sek
---
11. Tommi Luostarinen & Risto Pietiläinen, Mitsubishi Lancer Evolution IX,
+1:46,3sek

SM-sarjan sarjatilanne 4/7 osakilpailua: Top-5:
1. Jari Ketomaa, Subaru Impreza WRX STi, 61 pistettä
2. Jussi Välimäki, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 37 pistettä
3. Juha Salo, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 36 pistettä
4. Kosti Katajamäki, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 30 pistettä
---
11. Tommi Luostarinen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 7 pistettä

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa