Facebook Twitter Email Pinterest

Subaru Dealer Team Finland

27.09.2009 / Subaru Dealer Team Finland

Jo kuuden osakilpailun jälkeen Suomen mestaruuden varmistanut mikkeliläiskaksikko Jari Ketomaa ja Miika Teiskonen starttasi viikonloppuna kauden päätöskisaan tavoitteenaan saavuttaa arvokas tripla. Se tarkoitti kuljettajan ja kartanlukijan mestaruuksien jatkoksi myös tiimimestaruutta Subarulle.

- Kotimainen kausi päättyi Hyvinkäällä kakkossijaan. Alkupätkillä vauhtini ei ollut kärkitasolla, mutta säätömuutosten jälkeen pystyin pohja-aikoihin pienestä varmistelusta huolimatta, Ketomaa totesi.

- Kisan tärkein tavoite oli tiimimestaruuden saavuttaminen. Tätä luokkaa on vuosikaudet hallittu Mitsubishin eri versioilla. Itsekin ajoin ja voitin tuolla kilpailevalla merkillä, jonka jälkeen tartuin Subarun mielenkiintoiseen tarjoukseen. Vanhan valtamerkin päihittäminen oli yksi tämän projektin tavoitteista.

- Edellisen kerran muulla merkillä mestaruus voitettiin vuonna 1991, kun Marcus Grönholm peittosi Toyotalla Mitsubishi-kuskit, Ketomaa muisteli.

Hyvinkään SM-osakilpailun voittoon ajoi viime vuoden mestari Juha Salo, joka oli 19 erikoiskokeen reitillä 30,4 sekuntia toiseksi ajanutta Ketomaata nopeampi. Salo saavutti sarjasta hopeaa ja päätöskisan kolmas Janne Tuohino nousi pronssille.

Teemu Arminen putosi kahden rengasrikon takia

Toinen Subaru-tiimin kaksikko Teemu Arminen ja Tuomo Nikkola tavoitteli myös hyvää sijoitusta lähellä kotiseutujaan.

Riihimäkeläinen Arminen putosi kärkiryhmästä, kun hän kärsi rengasrikon sekä lauantaina että sunnuntaina. Sen vuoksi Armisen sijoitus oli lopulta 14.

- Meinasin keskeyttää jo ensimmäisen kiveen osuman jälkeen, kun luulin autosta olevan muutakin rikki kuin eturenkaan. Jatkoimme kuitenkin rallin loppuun testimielellä, Arminen summasi.

Subarun ralliautoja Suomessa rakentavan Tommi Mäkinen Racingin toimitusjohtaja Esko Reiners oli luonnollisesti tyytyväinen menestyksekkään kilpailukauden jälkeen.

- Kuljettajan ja kartanlukijan SM-kulta oli jo saavutettu Ketomaan ja Teiskosen toimesta. Tiimien mestaruus varmistui Subarulle molempien kuljettajiemme varman suorituksen myötä. Kiitos tästä mestaruudesta kuuluu Ketomaan ja Armisen autokunnille sekä luotettavasti toimineelle kilpailukalustolle, Reiners kiitteli.

Subaru Dealer Team Finland voitti tiimien mestaruussarjan selvästi ennen Team Mitsubishi Ralliart Finlandia pistein 112-95.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa