Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

27.09.2009 / Juha Salo

Rallin kotimainen mestaruussarja päättyi kaksipäiväiseen Hyvinkään osakilpailuun. Kauden finaaliralli oli yhden miehen näytös - Juha Salo piti johtopaikkaa hallussaan ensimmäisestä kisakilometristä viimeiseen asti. Lopputuloksissa hopeamies Salo jätti mestaruuden edellisessä osakilpailussa varmistaneen Jari Ketomaan 30,4 sekunnin päähän. Kolmanneksi ja pronssille ajoi Janne Tuohino.

Salon ja kartanlukija Mika Stenbergin tie kauden kolmanteen voittoon starttasi lauantaina kymmenellä pohja-ajalla. Ensimmäisenä kilpailupäivänä ajettujen 14 erikoiskokeen jälkeen Salon johto kakkosena olleeseen Ketomaahan oli venynyt 37,1 sekuntiin.

Mitsubishi Ralliart Finlandia edustavat Salo ja Stenberg eivät hellittäneet johtoasemasta toisena kilpailupäivänä. Viideltä ajetulta erikoiskokeelta kahdelle kaksikko kellotti kärkiajan. Kahteen kertaan ajetulla päivän pisimmällä erikoiskokeella sekä yleisöpyörityksessä kaksikko antoi tasoitusta.

- Pitkä pätkä oli ensimmäisellä ajokerralla todella liukas. Siellä ei voinut riehua. Toinen kerta meni kuitenkin paremmin, Salo selvensi.

Voitto toi hymyn kaksikon kasvoille, olihan se toinen peräkkäinen. Kauden mittaan viivalle talutettu Mitsubishi Lancer Evo X on hitsautunut voittaja-autoksi.

- Tultiin kaasu pohjassa ja mikä oli tullessa, kun auto toimi hyvin. Ehjään ajosuoritukseen voi olla tyytyväinen, Salo ja Stenberg summasivat maalissa.

Viime vuoden mestaruus vaihtui karkkilalaisten osalta hopeiseen SM-mitaliin. Mestaruus oli karannut omista käsistä kevään keskeytyksissä. Kolme voittoa ja kaksi kakkossijaa eivät riittäneet pisteissä Ketomaata vastaan.

- Kausi alkoi hyvin ja päättyi hyvin. Siinä keskellä meni, kuten meni. Tiesimme, että uusi auto vaatii oman aikansa kehittyäkseen. Nyt pohja on kunnossa ensi kauteen, Stenberg sanoi.

- Voitto on aina voitto. Millainen viimeisestä kisasta olisi tullutkaan, jos mestaruus olisi ollut vielä avoin, Salo arvuutteli.

Salon ja Stenbergin ohella Mitsubishi Ralliart Finland sijoittui hopealle tiimien välisessä mestaruustaistelussa.

Liitteenä kuva, johon vapaa käyttöoikeus (kuvaaja: M. Salonen).

Lisätietoja:
Mari & Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
tiedotus (at) saloracing.com
www.saloracing.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa