Facebook Twitter Email Pinterest

Janne Tuohino kotiutti ralliautoilun SM-pronssia

28.09.2009 / Janne Tuohino kotiutti ralliautoilun SM-pronssia

Kiiminkiläinen kolmanneksi kiireisin myös SM Finnsco rallissa

Ralliautoilun SM-sarjassa kolmella eri automerkillä ja neljällä eri autolla kuluvan vuoden aikana kilpaillut kiiminkiläinen Janne Tuohino päätti pitkän kilpailukautensa pronssisiin rallijuhliin. SM Finnsco ralliin SM-sarjan kuudennelta sijalta startannut Tuohino ajoi kaksipäiväisessä rallissa kolmanneksi nopeimman suorituksen. Se riitti kaksinkertaisen Suomenmestarin nousemaan kolmanneksi ja saavuttamaan ralliuransa ensimmäisen SM-pronssimitalin. Kahden kultamitalin lisäksi Tuohinon palkintokaapissa on entuudestaan jo yksi SM-hopea.

Ralliautoilun SM-sarjan päättänyttä kilpailua edeltäneissä testeissä Tuohino laittoi Peugeot 207 Super 2000 ralliautonsa säädöt uusiksi ja sitä kautta pyrki parantamaan niin itsensä kuin autonsa kilpailukykyä. 19 erikoiskokeen ja 209,74 erikoiskoekilometrin mittaisessa rallissa Tuohino jäi lopulta kaksi minuuttia rallin voittaneesta Juha Salosta. Pronssi on Tuohinolle voitettu mitali monipuolisen kilpailukauden päätteeksi.

- Pimeällä ajetut viisi erikoiskoetta olivat minulle todella vaikeita. En edes muista milloin olisin edellisen kerran kesäkelissä ajanut sysimustissa olosuhteissa. Erikoiskokeilla tuntui, etten olisi ralliautossa aikaisemmin ollutkaan ja kaasujalka vipatti kun sen olisi pitänyt olla suorana. Lisäksi sunnuntainen ulosajo ja sitä seurannut peltopyöritys veivät runsaasti aikaa. Muuten olen tyytyväinen suoritustasooni Tuohino kertoo.

- SM-pronssi on mukava saavutus varsinkin kun tammikuussa starttasin Arctic Lapland ralliin täysin ex-tempore -ajatuksella. Siitä kilpailu kerrallaan ollaan edetty kaikkia N-ryhmän kolmea parhainta ralliautoa kokeillen ja nyt viimeisessä rallissa kuudennelta sijalta pronssille nousten. Kartanlukijalleni Markulle tämä oli ensimmäinen SM-mitali, joten tyytyväinen pitää olla vaikkakin edes yhden rallin olisin halunnut voittaa, Tuohino jatkaa.

Lopputulokset SM Finnsco ralli, SM1-luokka, Top-4:
1. Juha Salo, Mitsubishi Lancer Evolution X RS 1:53:48,4
2. Jari Ketomaa, Subaru Impreza WRX STi, +30,4sek
3. Janne Tuohino, Peugeot 207 S2000, +2:09,8sek
4. Tommi Luostarinen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +3:43,6sek

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa