Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

08.06.2006 / Teemu Arminen

Teemu Arminen starttaa tulevana lauantaina ralliautoilun SM-sarjan kesäkauden avaukseen Valkeakoskella uudella Subaru Impreza Spec-c -autolla. Riihimäkeläisen tavoitteena kilpailussa on minimissään pistesijat, mutta kaiken osuessa nappiin on mahdollisuudet kamppailla sijoista kahdeksan parhaan joukossa.

- Teemu ajoi talvella ajoittain jo kahdeksan parhaan joukkoon. Kun ottaa huomioon, että hänelle on ajo maistunut kesäkelillä talvea paremmin ja alla on huippuluokan auto, niin näen aivan realistisena sijoituksen kahdeksan parhaan joukossa. Toki se vaatii kaiken osumisen nappiin sekä tasaisen ajon hyvällä sykkeellä ensi metreistä lähtien, kartanlukija Seppo Varmavuo painottaa.

Uusi auto sekä viime vuoden Subaru Challengen voitosta palkinnoksi saadut 50 Michelinin rallirengasta takaavat sen, että puitteet menestymiselle ovat kunnossa.
- Jos Spec-c:tä vertaa edelliseen 04 -malliin, niin uudessa on takana hiukan leveämpi raideväli sekä erilaiset ripustukset. Keskilukon ohjelmat ovat paremmat. Moottori on parempi ajaa, koska se vääntää tasaisemmin ylös saakka sekä vastaa kaasuun aiempaa herkemmin. Suorakytkentävaihteisto mahdollistaa tarkemman sisääntulon kurveihin ja yleisesti nopeuttaa vaihtamista. Lisäksi auto on noin 100 kiloa edellistä kevyempi, Teemu Arminen listaa autojen eroja.

Uuden Subarun mittariin on kertynyt nyt noin 100 testikilometriä ja juuri kisan kynnyksellä ajettavissa viimeistelytesteissä on tarkoitus vielä tehdä joitain alustasäätöjä sekä kokeilla erilaisia jarrupaloja.
- Auto on uusi ja selkeästi edellistä parempi. Lisäksi kun rengasasiat ovat kunnossa, jää loppu miehistön harteille. Nyt fiilikset ovat korkealla ja kun muistamme ajaa kovalla intensiteetillä koko kisan, niin uskomme, että Waltikassa on saavutettavissa kauden paras tulos, Arminen ja Varmavuo toteavat päättäväisinä.

Teemu Arminen - Seppo Varmavuo starttaavat seitsemän erikoiskokeen mittaiselle reitille numerolla 27.

www.teemuarminen.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa