Facebook Twitter Email Pinterest

Team Mitsubishi Ralliart Finland

08.06.2006 / Team Mitsubishi Ralliart Finland

Ralliautoilun SM-sarja palaa pitkältä kevättauolta ensi lauantaina. Valkeakosken ympäristössä ajettava Waltikka-ralli avaa sarjan kesäkauden. Juha Salo ja Jari Ketomaa hyökkäävät voittotaisteluun uusilla Mitsubishi Lancer Evolution IX -autoillaan. Salolle auto tuli tutuksi jo talvella, mutta Ketomaan uunituore viimeisen kehitysasteen auto valmistui juuri kilpailun kynnyksellä.

Hallitseva suomenmestari Salo johtaa kartanlukijansa Mika Stenbergin kanssa talven jälkeen ison N-ryhmän pohja-aikatilastoa ja on sarjan yhteispisteissä toisena. Hän voitti talven neljästä osakilpailusta kolme.
- Siitä jatketaan mihin talvella jäätiin. Mieli on levollinen ja odottava. Tiedän että autokin on varsin hyvä ja suhteessa kilpailukykyisempi kuin talvella Subaru-leiriä vastaan. Olemme ajaneet alkukesän aikana kolmet soratestit, ja kaikki osa-alueet on hiottu kuntoon. Ensimmäiset kokemukset Lancer IX -mallista soralla olivat todella positiiviset. Auto käyttäytyi nätisti ja loogisesti, ja ajamisen helppous oli suorastaan silmiinpistävää. Tottahan se selvää on, että voitosta ajetaan tälläkin kertaa, Salo sanoo.

Mitsubishi Ralliart Finlandin kuljettajat eivät antaneet talvella osakilpailuvoittoja muille. Se mikä Salolta jäi valloittamatta, sen voitti pari Ketomaa - Tuomo Hannonen. Nyt tämänkin vauhtikaksikon alla mouruaa uusi auto. Ketomaa on SM-pisteissä kolmantena.

- Soratestit jäävät kilpailun aattopäiville, mutta ensituntuma autosta on miellyttävä. Teimme auton rauhassa valmiiksi emmekä lähteneet kiirehtimään tai tinkimään mistään. Voi olla, että ensimmäiset kilometrit menevät opiskeluun, mutta siitä huolimatta uskon, että pystymme taistelemaan voitosta. Sen verran on vuosien mittaan tullut ajettua, että aina kun kypärä päähän laitetaan, aina on voitto tavoitteena. Mielenkiinnolla odotan mitä kello lauantaina näyttää. Silloinhan sen kilpailukyvyn sitten näkee, Ketomaa sanoo.

Valkeakoskella ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus lähentelee sataa kilometriä. Reitti on aiemmista Waltikka-ralleista poiketen viety enimmäkseen kilpailukeskuskaupungin lounaispuolelle. Tämä tarkoittaa, että suurimmalla osalle SM-sarjan kuljettajista erikoiskokeet ovat uusia.

- Se sopii minulle. Tulee lisää haastetta nuotitukseen. Pelkän ajamisen lisäksi korostuvat siis muutkin osa-alueet, Salo alleviivaa.

- Nuotinteko on kyllä hanskassa, joten hyvä että maisemat vaihtuvat, sanoo Ketomaakin.

Salo kilpailee lauantaina numerolla kuusi ja Ketomaa numerolla seitsemän. Kilpailu käynnistyy Valkeakoskelta hotelli Waltikan luota lauantaina kello 09.30 ja päättyy iltapäivällä viiden paikkeilla. Kyseessä on kauden viides rallin SM-osakilpailu. Valkeakosken jälkeen ajetaan vielä Kuusankoskella, Uudessakaupungissa ja Hyvinkäällä.


Lisätietoja:
Vemic Auto Oy Ab - MITSUBISHI-maahantuonti
Pekka Koski
GSM +358 400 210 490
pekka.koski@vemicauto.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa